Anar a la plana de números del butlletí

Número 2 - març 2018
Butlletí Electrònic Municipal Setmanal
Resum del 19 al 25 de març del 2018
Actualitat

Obres de la Gran Via de Luís Companys - Imatge inexistentProp d'un mes i mig després del seu inici, i tot i els episodis de pluges que s'han donat les darreres setmanes, les obres de la Gran Via de Lluís Companys es mantenen dins del calendari previst.

En aquests moments ja s'ha donat per finalitzada la part més complicada de l'obra com ha estat la substitució del clavegueram i les connexions d'aquest amb les escomeses els edificis. 

Cartell Fira del Vi - Imatge inexistentEls carrers de Sant Antoni i de la Plaça, tots dos al nucli històric, serviran d'escenari el pròxim diumenge, dia 25 de març, als actes centrals de la Setmana del Vi i del Maridatge que se celebra per primera a Premià de Mar. La nova activitat neix amb la voluntat d'assentar-se al calendari de fires de la ciutat, i amb l'objectiu de dinamitzar el comerç del nucli antic, donant protagonisme a un producte de gran tradició a la comarca com és el vi.

Diumenge, entre les 10 del matí i les 5 de la tarda, els visitants trobaran diverses parades on podran fer un tast de vins de les millors DO de l'Estat. A banda, a la 1 del migdia el pati de Can Roura acollirà l'Enotast on es podrà fer un tast de vi de la DO d'Alella maridat amb diverses tapes. L'activitat comptarà amb la participació d'un enòleg que ajudarà els presents a apreciar els matisos del vi de la nostra DO. Els tiquets es podran adquirir a establiments de nucli antic a un preu de 7 €.

Sessió al Punt d'Acollida - Imatge inexistentEl pròxim mes d'abril es durà a terme des del Punt d'Acollida Municipal un nou curs de coneixement de la societat catalana i el seu marc jurídic. Com en ocasions anteriors el curs, tal com es recull en la Llei d'acollida de persones immigrades i retornades a Catalunya, està orientat a persones que vulguin conèixer el funcionament dels serveis públics, com poden participar en entitats i associacions, drets i deures de la ciutadania, o quins són els tràmits més habituals en àmbits d'estrangeria, entre d'altres. 

L'Hora del Planeta - Imatge inexistentEl pròxim dissabte, dia 24 de març, com cada darrer dissabte del mes de març, se celebra l'esdeveniment ‘L'Hora del Planeta´. Es tracta d'una activitat internacional promoguda per l'entitat World Wide Fund for Nature (Fons Mundial per la Natura o WWF en les seves sigles en anglès) consistent en realitzar una apagada elèctrica durant una hora amb l'objectiu de sensibilitzar els ciutadans en la lluita contra el canvi climàtic. 

Un any més, tal com porta fent de de l'any 2010, l'Ajuntament de Premià de Mar se suma dissabte a l'Hora del Planeta i per aquest motiu de 20.30 h a 21.30 h  s'apagaran els llums de les façanes de l'Ajuntament i de l'Església de Sant Cristòfol, i de les places de l'Ajuntament, de la Sardana, dels Països Catalans, d'Ernest Lluch, de Santa Maria i les de la plaça ubicada entre el carrer Maresme, la Riera de Premià i el Passatge Circumval·lació. 

Cartell Sant Jordi 2018 - Imatge inexistentPer segon any consecutiu, el cartell de la diada de Sant Jordi de Premià de Mar és obra d'un artista local. En aquesta ocasió l'autor del cartell és el pintor mataroní, resident a Premià de Mar, Santi Domínguez.

El cartell representa els trets més tradicionals de la Diada, amb protagonisme de les roses, representades com un esclat de sang, l'urpa del drac i un text al·legòric als llibres, que narra la llegenda de Sant Jordi de Montblanc.

El fet d'escollir pintors premianencs per fer el cartell de Sant Jordi respon a la intenció de la regidoria i del Consell Municipal de Cultura de donar visibilitat als artistes locals facilitant-los participar en campanyes de gran difusió al municipi, com és aquesta.

Renovació DNI a Premià de Mar - Imatge inexistentInscripcions a partir del 9 d'abril. Es donarà prioritat a la gent gran i a les persones amb dificultats de mobilitat

El dilluns 9 d'abril, a partir de les 7 del matí, les persones interessades a renovar el DNI a Premià de Mar podran demanar cita prèvia a les dependències de la Policia Local, al carrer de Ramon Llull nº 41. Les places són limitades i les inscripcions s'acceptaran per ordre d'arribada, tot i que es donarà prioritat a la gent gran i a les persones amb dificultats de moviment.

Pla Local de Joventut - Imatge inexistentEl ple de març celebrat ahir va aprovar -amb els vots a favor de CiU, PSC-CP, ERC-JxP-AM i PP, i l'abstenció de Crida Premianenca, C's i ICV-EUiA-E- el Pla Jove, el Pla Local de Joventut 2018-2021 de Premià de Mar. Es tracta del document que ha de marcar les polítiques de joventut, adreçades a joves d'entre 12 i 29 anys, que ha de dur a terme l'Ajuntament durant els pròxims quatre anys, comptant amb la participació dels joves als quals va adreçat.

Aquest any 2018 l'Ajuntament de Premià de Mar s'ha adherit a la commemoració del Dia Mundial de l'Aigua que se celebra anualment el 22 de març davant la necessitat de cridar l'atenció sobre la importància de l'aigua dolça i la seva gestió sostenible. Precisament, la jornada arriba enguany sota l'eslògan "Aigua i sequera: estalvi i eficiència”.

L'adhesió de Premià de Mar al Dia Mundial de l'Aigua 2018 es concretarà en l'exposició "Qui embruta el mar?" cedida per l'Agència Catalana de l'Aigua .

Ple ordinari de gener - Imatge inexistentLa moció es va presentar a proposta de la Taula de Gènere

La totalitat dels grups municipals de Premià de Mar van presentar i aprovar al Ple de març una moció a partir de la qual les denúncies i queixes que pugui rebre l'Ajuntament en matèria de publicitat sexista seran trameses per ser resoltes a l'institut Català de les Dones.

La moció, presentada inicialment pel grup municipal de Crida Premianenca, havia estat debatuda a la Taula de Gènere.

Vull donar-me d'alta - Vull donar-me de baixa