Escut de Premià de Mar
Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC) 2012-2015
11 DESEMBRE 2014
  • Els premianencs i premianenques ja tenim pressupostos. El passat dia 24 de novembre es van presentar els pressupostos municipals del 2015 i el dimecres 26 de novembre en Ple extraordinari es van aprovar.

    Els pressupostos, ja siguin estatals, autonòmics o municipals, són l'eina política més potent que té un govern per dur a terme el seu programa. En els pressupostos és on es reflecteixen les prioritats polítiques.

    Els pressupostos ara aprovats són els del final del mandat que va començar el 2011. Per tant, és un pressupost que fa balanç de l'economia, de l'endeutament públic i dels serveis que l'ajuntament presta als ciutadans de Premià de Mar.

    Voldríem ressaltar que durant aquests darrers quatre anys s'han incorporat els ratis d'eficiència econòmica i financera, sense eliminar ni restringir cap dels serveis que prestava l'ajuntament abans de la crisi, tot el contrari, en els aspectes socials i d'ensenyament han vist incrementats els seus recursos.

    Per posar alguns exemples, s'han realitzat inversions per valor de 40.000 euros en ensenyament, s'han incrementat en 100.000 euros la partida de Serveis Socials, s'han invertit 3,5 milions en obra pública o per exemple el 2015 serà el primer any on no es té previst demanar cap préstec.

    La millora substancial de la resposta en dies de pagament als proveïdors, amb la reducció d'una mitjana de 120 dies a 14 dies el 2014 i amb perspectives de millorar encara més el 2015, fa que el nostre ajuntament sigui complidor amb tots aquells autònoms i empreses que depenen dels pagaments de l'administració. Som gent de fiar.

    Val a dir que durant aquest mandat, tot i l'increment del valor cadastral (IBI a Premià de Mar) que va imposar el Govern de Mariano Rajoy, no s'ha incrementat. El mateix podríem dir de la resta d'impostos i taxes on s'ha mantingut la pressió fiscal sense reducció de serveis, especialment perquè hem tingut cura en l'eficiència i en la gestió dels recursos públics. Una bona gestió, sens dubte.

    Una bona gestió ha estat molt condicionada per les mesures del Govern del PP i del seu president, Mariano Rajoy. Un govern que el que vol és el control centralitzat de l'administració local, deixar-la sense competències i que només sigui una administració residual sense cap tipus de capacitat d'incidència social.

    El Partit Popular ha produït un retrocés importantíssim en l'autonomia local. El model de centralisme del PP ha fet que paguem, tots els ajuntaments, la mala gestió d'uns quants, concrets, que han tingut grans dèficits.

    L'any 2015 és un any electoral. És un any de canvi i un any on els militants del PSC i veïns d'aquest poble continuarem defensant les polítiques socials, les inversions socials i fent de Premià una ciutat millor per a les futures generacions. I tot des del coneixement profund de la nostra ciutat i de la seva gent, des de les nostres clares conviccions socialdemòcrates i des de la capacitat i l'experiència de realitzar una gestió rigorosa i eficient.