Escut de Premiŕ de Mar
Iniciativa Catalunya Verds, Esquerra Unida i Alternativa (ICV-EUiA-E) 2015-2019
22 JULIOL 2015
  • La situació actual exigeix a les institucions i als representants públics més transparència que mai. I és que els diferents escàndols de corrupció han portat a la ciutadania a una més que comprensible desconfiança vers l'exercici de la política.
    Si bé és cert que la Coalició ICV-EUiA a Premià anem fent passos en aquest camí des de fa molts anys i, com podeu comprovar a la nostra web (http://coaliciopremia.blogspot.com.es), el 2011, ja vam fer públics els ingressos i les retribucions del nostre grup municipal i dels nostres regidors.

    Fins al moment, conscients que el curs polític tot just acaba de començar, els nous regidors de la Coalició, l'Elena Martín i el Rafa Fernández, s'han trobat un funcionament intern de l'ajuntament molt burocratitzat, amb algunes dificultats per accedir a la informació i amb manca d'espais de diàleg. Tot i així, fem un vot de confiança al nou equip de govern i els animem a cercar fórmules, amb la complicitat de la resta de forces, per assolir un ajuntament més proper, participatiu i transparent.

    Aquesta transparència que demanem és la transparència que ens apliquem. Per aquest motiu volem fer públic quins diners rebem com a formació política local i a què els destinem. Volem fer públic també quin sou reben la nostra portaveu i el nostre regidor.

    Com a grup municipal, la Coalició rep 365 € mensuals, més 37'5 € per cada un dels regidors/es. Rebem, doncs, 440 € mensuals, amb els quals fem front a les despeses de lloguer del nostre local; a les diferents campanyes i actes que durant la legislatura duem a terme; i molt especialment a les despeses de campanya de les eleccions municipals.

    A diferència de moltes forces, a la Coalició no demanem ajuts, crèdits, subvencions, de cap tipus per a les nostres campanyes electorals. Ni tan sols sol·licitem la col·laboració d'ICV o EUiA. És una de les nostres senyes d'identitat: l'austeritat en les nostres despeses.
    Pel que fa a les retribucions dels nostres companys com a regidors de l'oposició varia en funció de l'assistència als plens i als diferents consells i comissions. L'Elena Martín, la nostra portaveu, rebrà 772'86 € bruts, de mitjana. I el Rafa Fernández 554,87 € bruts (495,42 € x ple / 217,99 € x junta de portaveus / 59,45 € x comissió).

    D'aquest sou, l'Elena dóna 300 €,  i el Rafa  200 € a la Coalició local d'ICV-EUiA.
    Amb totes aquestes mesures aconseguim tenir les mans lliures de qualsevol deute o compromís econòmic que podria afectar la nostra llibertat política.

    D'altra banda, conscients que el lloguer del nostre local a la fi és una despesa de les arques públiques, la Coalició sempre l'hem posat a disposició de totes les entitats de Premià sense ànim de lucre que el vulguin fer servir.