Comunicat sobre l'anunci d'una carpa no autoritzada per difondre informacions no oficials sobre la prevenció de la COVID-19
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònicComparteix a Linkedin
Imprimir
Notes de Premsa
28 JULIOL 2021


En relació amb les informacions que fa circular una entitat de Premià de Mar anunciant la instal·lació d'una carpa al carrer amb l'objectiu de difondre informacions divergents de les del Departament de Salut de la Generalitat sobre la vacuna i altres mesures de prevenció de la COVID-19, l'Ajuntament informa del següent:

  • Les primers informacions aparegudes a les xarxes socials anunciant la carpa s'han fet en nom de l'entitat NeuroPremià, el president de la qual ha comunicat a l'Ajuntament que “La Junta Directiva de NeuroPremià, coneixedora que el seu nom s'esmenta en un acte d'informació als ciutadans a Premià de Mar, es desvincula de la seva possible implicació, la qual és totalment rebutjada pels membres de la seva Junta Directiva.”
  • La instància entrada a l'Ajuntament sol·licitant l'autorització de la carpa, així com un posterior comunicat de premsa, es fa en nom de l'associació de veïns Premià Centre-Can Farrerons de manera unilateral, sense que la voluntat de portar a terme aquesta activitat s'hagi acordat en assemblea de veïns. 
  • La pandèmia de la COVID-19, incloses les mesures de prevenció que cal portar a terme, és una qüestió de salut pública global i de gran envergadura. Per aquest motiu, requereixe ser tractada i explicada únicament per part de les administracions públiques amb competència, així com per professionals dels diferents sectors implicats, especialment el sanitari.
  • Per part de l'Ajuntament, en cap cas s'ha autoritzat la instal·lació de la carpa ni tampoc la difusió al carrer de cap tipus d'informació ni d'assessorament a la ciutadania per part de persones no professionals sobre un tema tan delicat com ho és el de la pandèmia. En aquest sentit, cal destacar que les informacions que es volen difondre per part de l'entitat sol·licitant van en contra de les mesures definides pel Pla territorial de protecció civil de Catalunya (PROCICAT) per tal d'evitar la propagació de la pandèmia.
  • Des de l'Ajuntament, prèviament es va fer la consulta al Cap de Premià de Mar sobre la idoneïtat de la iniciativa, i el criteri va ser el mateix que es reprodueix en aquest comunicat.
  • Així s'ha donat a conèixer a les persones sol·licitants de la instal·lació de la carpa, tant verbalment com per escrit.
  • En el cas que, tot i la denegació de l'autorització, es tirin endavant les accions anunciades, l'Ajuntament portarà a terme les actuacions corresponents segons la normativa vigent.
  • Des de l'Ajuntament es recorda, amb relació a totes aquelles qüestions relacionades amb la prevenció i tractament de la COVID, la importància de seguir únicament les informacions oficials del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, des d'on s'ofereix tota la informació oficial i actualitzada sobre el virus: https://canalsalut.gencat.cat/ca/salut-a-z/v/vacuna-covid-19/ciutadania/
  • Per a dubtes o qüestions concretes, cal adreçar-se al 061.  
^