Festa de cloenda del Pla d'Educació per la Diversitat
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònicComparteix a Linkedin
Imprimir
Notes de Premsa
17 NOVEMBRE 2022

El diumenge 27 de novembre, la plaça de la Sardana serà l'escenari de la festa de cloenda del Pla d'Educació per la Diversitat.

Aquell dia, entre les 10 i les 14 h, es duran a terme un seguit d'activitats lúdiques temàtiques enfocades als més petits, com ara un circuit amb cadires de rodes o jocs gegants d'arreu del món, i diverses actuacions musicals. També s'ha previst una xocolatada a les 11 h. Mentre es duen a terme aquestes activitats, es podran visitar a la mateixa plaça una exposició en plafons de tot el recorregut de la Taula per a la Inclusió i la Diversitat dels darrers anys amb les activitats que s'han fet.

Cal recordar que el Pla d'educació per la diversitat és una de les propostes guanyadores dels pressupostos participatius 2019-2020, que va ser presentada per la Federació d'AFA de les escoles públiques de Premià de Mar.

El Ple municipal d'abril de 2019 va aprovar la creació de la "Taula per la Inclusió i Diversitat" i la seva incorporació a l'organigrama de l'Ajuntament. En formen part representants dels centres educatius, dels grups municipals i de les entitats del municipi que treballen en clau d'inclusió. També es convida a participar a aquelles regidories que estan implicades en temàtiques com la igualtat o la cooperació.

L'objectiu de la Taula és desplegar línies d'acció al municipi per treballar contra la segregació escolar i afavorir la inclusió en sentit ampli (com per exemple, fomentar l'educació en valors, desenvolupar la sensibilitat, donar eines per intervenir sobre les dinàmiques de discriminació generades arran de la diversitat, ja siguin d'origen cultural, d'orientació sexual i de gènere, d'extracció social o la diversitat funcional i psíquica, entre d'altres).

Aquesta finalitat implica la feina tant del professorat com del personal de lleure, entitats, infants i famílies per assolir, tots plegats, la millora de la convivència al municipi.

Premià de Mar té el compromís de continuar treballant en la diversitat i la inclusió al municipi gràcies al moviment de Ciutats Educadores, al qual es va adherir el 19 de juny de 1996.

Festa de la Inclusió 2022

^