Els premianencs decidiran com ha de ser la nova Plaça dels Països Catalans
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònicComparteix a Linkedin
Imprimir
La plaça es teva: Proposa!
11 JUNY 2009

roda premsa La Plaça es teva.portada
L'Ajuntament posa en marxa un procés de participació pioner

L'alcalde, Miquel Buch, i el tinent d'alcalde, Ernest Casadesús han presentat el procés de participació que l'Ajuntament ha endegat perquè els veïns puguin dir la seva alhora de definir quins han de ser els nous usos de la plaça dels Països Catalans, on s'hi construirà un aparcament soterrani de 300 places. Es tracta d'una iniciativa pionera al municipi, ja que serà la primera vegada que els premianencs podran decidir sobre un tema urbanístic, que en aquest cas té una rellevància i unes  repercussions força importants. La Plaça dels Països Catalans, ubicada al centre del municipi, és una de les places més emblemàtiques, i la voluntat de l'equip de govern és que acabi esdevenint una plaça de referència per a tothom i que alhora ajudi a potenciar l'eix comercial de la Gran Via.

Projecte compartit amb veïns, comerciants i entitats
El procés s'obrirà a tots els premianencs i se centrarà en diverses activitats de consulta organitzades per una empresa especialitzada en participació. En aquest sentit, cal destacar que a primers de juliol tindrà lloc una de les activitats més rellevants de tot el pla de participació: un taller de debat amb comerciants (1 de juliol)  i un taller de debat amb la ciutadania (4 de juliol). En ambdós casos, a partir d'una primera proposta de reforma de la plaça, els veïns i els comerciants podran dir la seva sobre què mantindrien, què canviarien i què hi afegirien. 

Durant l'acte de presentació del projecte de participació davant els mitjans de comunicació, el tinent d'alcalde Ernest Casadesús ha destacat la importància "que la gent sigui propera a la seva ciutat i que pugui decidir en aquelles qüestions que afecten el seu entorn". Per la seva part, l'alcalde, Miquel Buch, ha destacat que "amb aquesta iniciativa es dóna compliment a dos objectius de l'equip de govern: fomentar la participació ciutadana i fer nous aparcaments". 

La voluntat de l'equip de govern és que com més gran sigui el nombre de persones que participi en el procés millor, ja que aquest és el camí per aconseguir que la plaça resultant sigui un projecte compartit per tots els veïns. Per tal de garantir transparència i pluralitat durant tot el procés, hi haurà una comissió de seguiment formada per representants de diverses entitats del municipi. Al matix temps, també n`hi haurà una altra de tècnica, amb personal de l'Ajuntament.

Participació ciutadana
La Participació Ciutadana, és a dir, garantir que els premianencs puguin decidir quin ha de ser el futur de la seva ciutat,  és un dels compromisos que recull l'actual Pla d'Actuació Municipal.
Aquest equip de govern ha estat pioner en el desenvolupament dels processos de participació. A finals d'abril els Ajuntaments de Premià de Mar i Premià de Dalt van celebrar amb èxit una jornada perquè, arran de la presentació per part dels dos municipis del projecte de remodelació a la convocatòria de la Llei de Barris, els veïns poguessin dir la seva sobre com voldrien que fos el seu barri.

Foto

^