Crònica del ple de desembre de 2017 (presa de posessió alcalde Miquel Àngel Méndez)
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònicComparteix a Linkedin
Imprimir
Cròniques del Ple
18 DESEMBRE 2017
  • Us ho avançàvem abans, Miquel Àngel Méndez és des de dissabte al matí alcalde de Premià de Mar. Qui ha estat regidor d'Hisenda i Primera Tinent d'Alcalde de Premià de Mar des del juny de 2007, es convertia en l'alcalde de la ciutat a partir de la renúncia de Miquel Buch en el ple ordinari de dimecres passat i després d'una votació en la qual va rebre 9 vots: els del seu grup municipal, els dos del PSC i el del regidor del PP. La resta de formacions van optar per votar al seu propi candidat. Méndez, doncs, no assolia la majoria absoluta i arribava a l'alcaldia com a cap de la llista més votada en les eleccions municipals del maig de 2015.

    En una sessió presidida per David Gutiérrez com a 2on tinent d'alcalde – era la primera autoritat després de la renúncia de Miquel Buch i atenent que Miquel Àngel Méndez es postulava per a alcalde, i amb una sala de plens amb molta presència de públic, molts ells amics i familiars de Miquel Àngel Méndez i membres del PDECat de Premià de Mar, entre ells l'anterior alcalde Miquel Buch, el ple va començar per la lectura dels articles del ROM que estableixen el mecanisme de votació. Cada regidor disposava a la taula d'un paper amb els noms dels candidats a l'alcaldia i un sobre. Després de marcar el nom, es van aixecar per dipositar el vot a una urna en un procés de votació secreta. El recompte dels vots va donar el resultat que ja us hem mencionat. Conegut el nom del guanyador, Méndez va prometre el càrrec i va rebre el bastó d'alcalde de les mans de David Gutiérrez que va tornar a ocupar el seu seient habitual als plens.

    Fetes la votació i la cerimònia, era el moment d'escoltar el primer parlament de Miquel Àngel Méndez com a alcalde de Premià de Mar, un parlament que començava amb unes paraules de reconeixement pel fins ara alcalde Miquel Buch i un record pel procés que el va portar de presidir la penya barcelonista de Premià de Mar a l'alcaldia de la ciutat. Méndez va recordar que està desvinculat de la seva feina per la qual cosa, va dir, farà la feina d'alcalde per vocació, per dir després que la seva serà una gestió continuista, però marcada per un estil propi.

    Aquestes sis àrees, va dir Méndez, es basaran en la proximitat, la imatge de la ciutat, el comerç, l'educació, l'espai urbà i les activitats. I de fet parlant de proximitat, la primera mesura que va anunciar el nou alcalde va ser la creació d'un compte de WhatApp perquè els ciutadans puguin posar-se en contacte directament amb ell.

    I pel que fa a la relació amb la resta de grups, Miquel Àngel Méndez va estendre la mà per a col·laborar.

    El nou alcalde va finalitzar el seu parlament amb un capítol d'agraïments, amb0 especial atenció per a la seva família.

    Després del parlament de l'alcalde va ser el tron per a la resta de portaveus municipals,que van coincidir en felicitar Méndez i oferir col·laboració, tots amb els seus matisos. Joaquin Briones, del PP, va dir que estaven d'acord amb algunes coses, sempre que no fos el tema nacional.

    Elena Martín, de la Coalició d'Esquerres, va dir que els seus votants havia optat per una formació de sensibilitat molt diferent a la que representava CiU, i que per això no votaven a Méndez. No obstant això, també va estendre la mà al nou alcalde.

    El portaveu republicà, Josep Maria Molins, va dir que el diàleg entre el Govern i els republicans havia crescut fins l'acord de pressupost de la setmana passada i que espera que segueixi sen d'aquesta manera. De forma més concreta, Molins va demanar a Méndez que s'impliqui amb les regidories que han tingut, va dir, més obscurs que clars.

    Des del grup socialista, soci de govern, David Gutiérrez, va destacar que la seva formació tornava a posar els interessos del poble per davant dels del partit i demanava la mateixa implicació a la resta de grups.

    Josep Maria Cano, el portaveu de Ciutadans, va recordar el seu parlament del ple de constitució de 2015. En un to molt crític amb l'anterior alcalde Miquel Buch, Cano va insistir en la necessitat de dedicació exclusiva de l'alcalde als seus veïns, un requisit, va dir, que no s'havia complert en el que portem de mandat.

    En nom de Crida Premianenca va prendre la paraula el regidor Andreu Mumbrú, tot i que qui va presentar el partit a la votació coma alcaldessa va ser a Marina Altés. Mumbrú va parlar de sensació de final d'etapa i esgotament de model. De la trajectòria de Méndez a l'ajuntament, Mumbrú va dir que representava el sector més conservador del PDECat, tot i reconèixer un canvi en el discurs.

     I finalment, en nom del grup municipal de CiU, Antoni Subirà va fer l'històric de la trajectòria del grup municipal des de 2011. Subirà ca assegurar que havia hagut unanimitat en el suport a Miquel Àngel Méndez com a nou alcalde.

    Acabats els parlaments, Miquel Àngel Méndez va reprendre la paraula pera agrair les intervencions i donar per acabada la sessió.

    Crònica elaborada per Ràdio Premà de Mar 

^