Escut de Premià de Mar
Iniciativa Catalunya Verds, Esquerra Unida i Alternativa (ICV-EUiA-E) 2012-2015
06 MAIG 2014
  • L'Equip de Govern  parla amb molta facilitat de la transparència i la participació, des de la nostra coalició sempre hem defensat que la transparència i la participació són elements necessaris  per desenvolupar la política en general. CiU i PSC disposen dels elements suficients per portar  a terme aquesta transparència, però  els manca la voluntat política d'utilitzar-la  i  de fer participar la gent de les grans decisions que ens afecten, com ha quedat de manifest amb la modificació pressupostària de 2,9 milions d'euros presentada al Ple del mes de març, i finançada amb romanent de tresoreria del 2013, arran d'un nou decret de l'Estat.

    L'Equip de Govern PSC-CiU va tenir coneixement del decret  el dia 22 de febrer, és a dir 24 dies abans del Ple, i només va informar a l'oposició 48 hores abans del ple, un cop ja havia decidit  on invertit aquests diners. Malgrat la manca de temps, el nostre grup va demanar a les AMPA i equips directius de les escoles públiques de Premià informació per tal d'establir criteris per aquesta inversió, cosa que no havia fet l'equip de govern. Amb aquesta informació proposàvem invertir 595.000 euros en les escoles públiques de la manera següent: una aportació de 60€ euros per alumne per a material, digitalització d'aules, etc. i la resta en inversions estructurals a les diferents escoles.

    En el transcurs del Ple extraordinari del mes de març, on es va aprovar la resta d'inversions, van quedar pendents d'adjudicar 393.000 euros. L'equip de govern es va comprometre a estudiar la nostra proposta i decidir-la al Ple del mes d'abril.