Crònica del ple ordinari del 18 de febrer de 2015
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònicComparteix a Linkedin
Imprimir
Cròniques del Ple
19 FEBRER 2015
  • Els punts de les àrees econòmiques, les mocions i també Ràdio Premià de Mar van ser protagonistes de la sessió ordinària de febrer del ple de Premià de Mar que es va celebrar ahir.

    L'equip de govern presentava una bateria de punts econòmics entre els quals destacava la liquidació del pressupost municipal de 2014. El regidor d'Hisenda, Miquel Àngel Méndez va desgranar les xifres del tancament pressupostari, entre les quals les del romanent de tresoreria, que s'enfila als 3 milions i mig d'Euros. Un altre dels elements destacats, i en positiu, que va anunciar Miquel Àngel Méndez va ser la finalització del pla de sanejament municipal que portava en funcionament des de l'any 2011. I encara un tercer indicatiu, el del pagament als proveïdors que en el quart trimestre del 2014 es va fer en una mitjana de 14,64 dies. El darrer dels punts que es presentaven des de les àrees econòmiques era l'anul·lació del pla econòmic financer 2014-2015, que presentava una execució d'un milió i mig d'euros per sota del previst, per la qual cosa, va dir Méndez, era innecessari. En aquest punt Alfons Barreras, de la Coalició d'Esquerres, es va preguntar si la baixa execució en les inversions obeïa a que les obres s'hagin deixat fins a darrera hora, a pocs mesos de les eleccions municipals. El tinent d'alcalde de Territori, Antoni Subirà, va contestar explicant la coincidència de les obres en temes de procediment, però també per atendre peticions dels veïns. Totes les votacions dels punts econòmics es van resoldre amb assentiment de tots els grups.

    L'Equip de Govern passava també a aprovació els dies festius en què s'autoritzarà els comerços a obrir, que seran el 13 i el 27 de desembre. Iban Díaz, regidor de Promoció Econòmica, va explicar que s'havien consultat aquestes dates amb les entitats de comerciants. Aquest punt també es va aprovar per assentiment, com també la renovació del conveni amb el Consell Comarcal del Maresme pel desenvolupament de programes vinculats amb la immigració.  
     
    Aquests eren els punts que presentava a aprovació l'equip de govern. Les mocions van aportar el debat més polític i els temes d'ensenyament, com ja havia passat en el ple de gener, van ser protagonistes. Crida Premianenca i la Coalició d'Esquerres portaven al ple la moció que demanava donar suport a la ILP impulsada per la Marea Groga per una llei del Sistema Educatiu de Catalunya, i en contra de la llei Wert i de la Llei d'Ensenyament de Catalunya. La moció va ser rebutjada amb els vots en contra de CiU i PP, l'abstenció del PSC i els vots a favor dels dos grups que la impulsaven.

    La segona moció la impulsava inicialment Crida Premianenca, però s'hi van afegir la resta dels grups excepte el PP. El text demanava rebutjar la reforma fiscal del Govern de l'Estat segons la qual entitats sense ànim de lucre havien de liquidar l'impost de societats. Alfons Barreras, de la Coalició d'Esquerres va dir que la reforma posava en perill el futur de les entitats. Joan Ribet, de Crida, agraïa a la resta de grups que s'haguessin afegit a la moció i alertava de la perillositat de la nova llei estatal, tot i les modificacions que s'hi estaven introduint. Precisament Patrick Cruz, del PP, feia al·lusió a aquestes modificacions i demanava esperar al text definitiu abans de presentar-hi una moció en contra. En aquesta ocasió no hi va haver intervenció del grup socialista. L'alcalde Miquel Buch va defensar el sentit de vot del Govern dient al PP que si volien treure a la llum economia submergida que es fixessin en els que mouen grans quantitats de diners, no en entitats sense ànim de lucre com les premianenques. La moció es va aprovar amb els únics vots contraris del grup Popular.

    Quedaven les dues preguntes que presentava Crida Premianenca. La primera demanava sobre sancions a immobles desocupats propietat d'entitats financeres. Després que la regidora de Serveis Socials Anna Maria Medina expliqués la política que aplica al respecte l'equip de govern es va acordar la creació d'una comissió d'estudi en la qual participarà també Crida Premianenca. L'altra pregunta reprenia la qüestió que Crida ja havia plantejat en una pregunta oral en el ple de gener sobre els desacords que de voluntaris de Ràdio Premià de Mar respecte la gestió de la ràdio per part de la regidora de Comunicació Olga Safont, uns desacords plasmats en un manifest que es va llegir en el Ple i que arriba a demanar la dimissió de la regidora. Safont va dir que no dimitiria, adduint que el manifest era, ara per ara, un anònim i que incloïa falsedats, i que els temes que plantejava s'havien tractat en el consell d'administració de l'empresa Primilia Serveis, celebrat abans del Ple. Tant Olga Safont com l'alcalde Miquel Buch vam mostrar-se disposats a trobar-se amb els voluntaris de l'emissora.      

    Crònica elaborada per Ràdio Premià de Mar                

    .

^