Crònica del ple ordinari de juny de 2016
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònicComparteix a Linkedin
Imprimir
Cròniques del Ple
16 JUNY 2016
  • Escola Bressol, Festa Major, Aliments escolars i plans d'ocupació van ser els elements més destacats el ple ordinari de juny que es va celebrar ahir al vespre. Les noves tarifes de l'escola Bressol municipal es passaven a aprovació després d'haver-les consensuat tots els grups municipals a la comissió de preus públics. Era el regidor d'hisenda, Miquel Àngel Méndez qui explicava les bases d'aquesta noves tarifes a partir de la creació de dos trams nous. Méndez va explicar també que s'aplicarien mesures contra l'impagament de les tarifes. Des de l'oposició, l'Elena Martín de la Coalició d'Esquerres destacava que s'havia aconseguit un millor repartiment de les quotes i va demanar que es treballi en tarifes socials.

    En la seva intervenció el regidor republicà Pep Ripollès va voler destacar el treball conjunt que s'havia fet a la comissió de Preus públics.

    I la regidora de Crida Brenda Bar va parlar d'una proposta consensuada, en el que esperava fos només un primer pas cap a tarifes més socials.

    El punt es va aprovar per assentiment.

    I d'entre els punts que presentava a aprovació l'equip de Govern havia aixecat força expectació l'entitat de l'any, la comissió de Pirates i Premianencs, bona part dels membres de la qual ocupaven l'espai reservat al públic a la sala de plens. El regidor de Cultura i Festes, Eloi Maristany, va explicar alguns canvis en al figura de l'entitat de l'any que a partir d'ara, a més de llegir el pregó de la festa major, també formarà part del jurat de la rua del Carnaval, dels premis Sant Jordi i de la Nit de l'Esport, a més de disposar una jornada de l'Espai l'Amistat. Més enllà d'això, Maristany va qualificar d'impagable la feina de la comissió de Pirates i Premianencs.

    I dit això, Neus Serra va prendre la paraula en nom de la flamant Entitat Cultural de l'any.

    Un cop acceptat el nomenament va ser el torn dels portaveus municipals.

    La Comissió de Pirates i Premianencs seran els encarregats de preparar i llegir el pregó de la Festa Major des de la balconada de la casa consistorial la tarda del dimecres 6 de juliol.

    Encara dins del punts que presentava l'equip de govern es va aprovar una modificació pressupostària de 25.000€ per a crear una segona zona d'esbarjo per a gossos similar a la que es trona al Palmar, ena quest cas a la plaça de la República. En la discussió del punt, l'oposició va denunciar descontentament per part dels veïns del Palmar sobre l’ús que es fa de la zona d'esbarjo del Palmar, a la qual cosa el govern va contestar que no en tenia coneixement i que ha hagut els mesos d'abril i maig un educador dins la campanya Dit i fet a les places. L'alcalde Miquel Buch va explicar que es faran més zones d'aquest tipus a mida que el pressupost ho permeti.

     

    Però una vegada més, mocions i preguntes van portar la càrrega més política de la sessió. Ens fixen inicialment en les primeres, dues de les quals, totes dues de Crida, una sobre la sentència del cas Raval i una altra per la municipalització del servei de neteja dels edificis públics, van caure de l'ordre del dia. ERC en presentava una que demanava que s'apliqués un sistema de reaprofitament dels aliments excedents dels menjadors escolars de manera que aquests no es perdin i puguin ser gestionats des del DISA.

    La moció es va aprovar amb l'abstenció de Crida. També es va aprovar, en aquest cas per assentiment, una moció que presentava el grup municipal de Ciutadans per a la creació d'una comissió de fiscalització de la concessionària del servei d'aigua potable, Sorea.

    La tercera i darrera de les mocions presentades a la sessió d'ahir la portava el regidor del PP Joaquin Briones en contra de la visita que el líder de Bildu Arnaldo Otegui va fer el mes passat al Parlament de Catalunya.

    En les explicacions de vot, la regidora socialista Olga Safont es va emocionar recordant la figura d'Ernest Lluch, assassinat per ETA el 21 de novembre de 2000. La moció es va rebutjar amb els vots contraris de Coalició d'Esquerres, Crida Premianenca i CiU, a  excepció de la regidora Imma Morales que es va abstenir. PP, Ciutadans i PSC van votar favorablement.

    I encara quedaven les preguntes, 10 en total sobre temes tan diversos com la signatura electrònica o el funcionament de l'empresa municipal Primilia Serveis. Ens fixem en els plans d'ocupació i el comunicat crític que, com us hem explicat, ha presentat al respecte el Comité Unitària dels Sindicats de l'Ajuntament. Demanaven sobre la qüestió tant des de Crida com des de la Coalició d'Esquerres. 

    Crònica elaborada per Ràdio Premià de Mar 

     

^