Crònica del ple ordinari d'abril de 2016
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònicComparteix a Linkedin
Imprimir
Cròniques del Ple
21 ABRIL 2016
  • La sentència que obliga l'ajuntament a situar la bandera espanyola a la façana de l'Ajuntament, va sobrevolar el ple d'abril que se celebrava el mateix dia. Tal com s'havia anunciat, Crida Premianenca va presentar per urgència una moció per evitar que es complís la sentència. La votació per admetre la moció a l'odre del dia s'havia d'aprovar per majoria absoluta i no va comptar amb els vots necessaris. Les abstencions de CiU i ERC van enutjar Joan Ribet que, mentre durava la sessió, escrivia al seu compte de Twitter que “la cupnacional ha d començar a replantejar-se el pacte amb JuntsPelSi. ERCpm i CiUPremia veten el debat al plepremià sobre els símbols.” La moció no es va tractar, però la qüestió va reaparèixer en el debat d'un altre text de Crida. Recordem que el mateix dia del ple l'alcalde va explicar a Ràdio Premià de Mar que es donaven uns dies per estudiar quina resposta havien de donar a aquesta sentència, mentre que el portaveu d'ERC, Josep Maria Molins, va dir al final del ple que volien traslladar la qüestió als seus militants.

    Entre els punts que presentava a aprovació l'Equip de Govern, hi havia la modificació de les ordenances dels serveis de l'Escola de Música. Miquel Àngel Méndez, que presidia els primers minuts del ple, va explicar l'acord. Tot i felicitar-se per l'acord, La Coalició d'Esquerres i Crida Premianenca presentaven crítiques sobre el procés. El punt es va aprovar amb l'abstenció de Crida.

    El nou Organigrama dels treballadors municipals és un tema d'organització interna de l'Ajuntament. No obstant això va generar força debat. Un cop més era Miquel Àngel Méndez qui explicava les bases sobre les quals ha de funcionar aquest nou organigrama.
    David Gutiérrez, com a Tinent d'alcalde d'Atenció a les Persones, va destacar una figura de nova creació que ha de coordinar les tres potes (Serveis Socials, Ensenyament i Promoció Econòmica), sobre els quals es basa aquesta àrea.
    Pel que fa a l'oposició, ERC considerava que el nou organigrama obeïa a l'organització política, mentre que la resta lamentaven no haver tingut temps de participar en el debat de l'organigrama. L'organigrama es va aprovar amb els vots en contra de Crida i Coalició d'Esquerres i l'abstenció de Ciutadans.

    Un altre punt,  les noves tarifes d'aigua, també va generar més discussió de l'esperada, ja que alguns grups de l'oposició posava en dubte les explicacions que Antoni Subirà havia presentat pel matí a Premià Notícies, cosa que no va fer ERC que, de fet, havia participat en l'elaboració de la proposta. El punt es va aprovar amb els vots en contra de Crida, Coali i Ciutadans.

    El ple d'abril presentava fins a 8 mocions en l'ordre del dia i, de fet, que parlés directament de Premià de Mar només n'hi havia una, la que presentava Crida per demanar que els diversos consells municipals s'obrissin a la participació ciutadana, i aquesta va quedar sobre la taula perquè es va traslladar aquesta possibilitat a la consideració dels propis consells. Altres mocions incidien en interessos de la ciutat, però de manera més indirecta. Era el cas de la que presentava Ciutadans demanant que la Generalitat tornés a subvencionar les escoles bressol. Alguns grups van retreure a Ciutadans que reclamés els deutes de la Generalitat i no els de l'Estat amb el Govern català. La moció no es va aprovar, com tampoc la que presentava també Ciutadans sobre l’ús del castellà a l'hora d'atendre els ciutadans a l'Ajuntament. Només el PP va donar suport a Ciutadans en aquest text.

    La Coalició d'Esquerres presentava dues mocions, la primera per denunciar l'acord entre la UE i Turquia pels refugiats. Aquesta es va aprovar amb l'abstenció del PP. Una segona moció demanava recuperar la gestió pública de l'empresa Aigües Ter-Llobregat. En la votació d'aquesta moció es va viure un fet insòlit, ja que es va produir un doble empat i va haver de decidir el vot de qualitat de l'alcalde.

    Crida presentava 3 mocions. Una sobre els consells escolars, que es va retirar. Una altra es referia al militants d'Arran que van ser detinguts a Barcelona com a conseqüència dels aldarulls de Can Vies. Al final del ple va prendre la paraula en un to molt crític amb els grups municipals la mare de dos d'aquests detinguts que seguia la sessió des del públic. L'altra moció de Crida donava suport al manifest de l'associació catalana d'escoles de música en defensa del seu finançament.

    I també el PP va presentar una moció, aquesta en defensa de les administracions més properes als ciutadans, com ajuntaments i diputacions, una moció que es va retirar en el ple de març i que tornava ara després de recollir aportacions de CiU.
    Dues preguntes de Crida al Govern, sobre el local de l'AE Amon Ra i sobre les sol·licituds de subvencions de l’àrea de Cultura, va posar el punt i final a un ple que començava a ¼ de 8 del vespre i acabava a les 12 de la nit.

    Crònica elaborada per Ràdio Premià de Mar 

    ..


^