PSC | Can Sanpere: consulta, participació i model de ciutat
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònicComparteix a Linkedin
Imprimir
Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC) 2012-2015
03 NOVEMBRE 2014
  • Al ple ordinari del mes d'octubre, es va aprovar que els premianencs i premianenques estiguem convocats a la consulta per tal de decidir si Can Sanpere ha de ser expropiat o no. Aquesta decisió es va aprovar amb els vots a favor de l'equip de govern (CiU i PSC), Crida  i ICV, PP es va abstenir.

    La convocatòria de la consulta és un pas endavant molt important, donada la transcendència i repercussió que tindrà de ben segur aquesta decisió, tant pel que fa al model de ciutat, com a les finances, pressupostos municipals i l'equilibri territorial.

    El PSC va apostar per les solucions que considerava adequades en la conjuntura del moment. Ara, el PSC està posicionat clarament perquè Can Sanpere sigui un espai 100% públic. Sabem de la transcendència que la decisió d'expropiar o no implica, per aquest motiu volem conèixer l'opinió dels nostres veïns i veïnes. Una opinió i decisió que sigui del poble. Per això, apostem clarament per garantir tota la informació i fomentar la participació de tots els barris i la ciutadania en la consulta sobre el futur de Can Sanpere, que també és el futur de la ciutat.

    Des del PSC hem pres el compromís, abans de prendre cap decisió sobre el posicionament en una consulta a la qual donem tot el suport, de parlar amb el màxim de ciutadans i ciutadanes. Volem escoltar-los, veure quins dubtes tenen, facilitar-los tota la informació que tinguem a disposició, intercanviar punts de vista, analitzar els avantatges i desavantatges; perquè quan parlem de Can Sanpere, parlem sobretot de model de ciutat    

    Volem escoltar a tothom. Quan a l'assemblea del PSC, el conjunt dels nostres afiliats voti un posicionament, volem que aquest sigui fruit del debat, el diàleg, la reflexió, la transparència i de la ponderació dels beneficis i també dels costos amb el màxim nombre de persones que ens hagi estat possible. Volem que sigui una decisió responsable, seriosa i que defensarem allà on calgui.
    El model de ciutat que fins ara s'ha desenvolupat a Premià de Mar, s'ha de repensar. És clar que no podem continuar augmentant la densitat poblacional. Això no és sostenible socialment ni ho és econòmicament. Hem de buscar solucions aquest problema, buscar espais verds de cohesió social i que donin amplitud  a la ciutat és una prioritat.

    És per tot això que volem comptar amb tothom, perquè creiem profundament en la transparència, la democràcia i la participació de la gent en els afers públics.  Quan el que està en joc, com diem, és el model de ciutat aquests tres factors són els antídots perfectes per evitar debats simplistes, irreflexius, esbiaixats i poc rigorosos.

^