Cròniques del Ple
Crònica del ple ordinari del 19 de novembre de 2014
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònicComparteix a Linkedin
Imprimir
Cròniques del Ple
21 NOVEMBRE 2014
  • Ple de tràmit l'ordinari del mes de novembre de l'ajuntament de Premià de Mar, tot i a l'espera que dimecres vinent tingui lloc, en sessió extraordinària, el que servirà per a debatre i aprovar el pressupost municipal de 2015. No obstant això, encara va haver ocasió d'assistir a discussions, en algun moment ratllant la tensió, sobretot amb motiu de la moció i la pregunta que presentaven des de Crida Premianenca.

    La moció parlava del desplegament de les polítiques d'Igualtat a Premià de Mar i criticava les accions que al respecte es porten fent des de l’àrea que lidera Imma Morales. En la seva explicació, el regidor de Crida, Pau Pañella, va afegir a la moció un seguit de preguntes adreçades a Morales, cosa que va provocar les crítiques de diversos grups.

    La moció es va rebutjar amb els vots contraris de PP, PSC i CiU, adduint que incloïa dades no verídiques sobre les polítiques d'igualtat de l'Ajuntament.

    Pel que fa a la pregunta, també presentada per Crida, es demanava sobre el futur de la finca que ocupava l'antiga fàbrica de Can Escoda, davant de la plaça dels Països Catalans on, com va informar Premià Notícies, s'hi ha de construir un supermercat Sorli, un aparcament, zona comercial i dependències municipals. El tinent d'alcalde de Territori, Antoni Subirà, i el propi Miquel Buch, van retreure a Crida Premianenca que demanés una informació que es considera que ja s'havia fet publica. La tensió - que ja venia de la moció quan l'alcalde no va permetre a Joan Ribet un segon torn de rèplica –  es va tornar a incrementar quan en la discussió es van colar les converses de l'equip de govern amb els propietaris de la fàbrica Transmesa.

    A banda d'aquests punts finals de la sessió, i tal com havíem explicat en una entrevista amb el regidor d'Hisenda Miquel Àngel Méndez, els temes de les àrees econòmiques destacaven en un ordre del dia força breu. Com havíem avançat, l'equip de govern passava a aprovació un conveni amb la Diputació de Barcelona per l'assumpció de funcions d'assistència en la gestió econòmica local i el calendari fiscal de l'any 2015, un calendari marcat per la Diputació. També es donava compte dels terminis de pagament als proveïdors.

    Els punts econòmics es van aprovar per assentiment, com també les esmenes presentades pel departament de treball de la Generalitat a l'acord de condicions laborals dels treballadors municipals. Segons la regidora de Recursos Humans, Anna Maria Medina, els treballadors queden ara encara en millors condicions.
    Aquest punt també es va aprovar per assentiment.

    El ple va aprovar també la desafectació dels locals municipals del carrer de la Unió nº 40, on antigament s'hi ubicaven els serveis socials i de joventut de l'Ajuntament. Els locals, ara buits, podran entrar ara en futures operacions que podrien anar, segons va explicar l'alcalde, en construcció de vivenda social, o vendre'l amb els ulls posats en l'operació de Can Sanpere. Ara, a més, no es podrà embargar. Des de l'oposició d'esquerres, però, tenien els seus dubtes.

    També es va introduir un punt per urgència, com era l'acceptació de l'oficina del Síndic de Greuges per a participar com a garant i àrbitre de transparència en consulta sobre l'expropiació de Can Sanpere.

    Crònica elaborada per Ràdio Premià de Mar.


    ..

^