Crònica del ple ordinari del 19 de març de 2014
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònicComparteix a Linkedin
Imprimir
Cròniques del Ple
21 MARç 2014
  • Els projectes del romanent de tresoreria del 2013 havien de ser el tema estrella del ple de març de Premià de Mar i de fet ho van ser, però per la seva caiguda de l'ordre del dia de la sessió. Només començar, l'alcalde Miquel Buch reconeixia que, pel poc temps que havien disposat, la documentació referent a aquests projectes no havia estat a disposició dels grups en el termini habitual, per la qual cosa sotmetia a votació entrar el punt per urgència, a la qual cosa Coalició d'Esquerres, Crida Premianenca i PP van votar en contra.

    El ple començava, doncs, d'aquesta manera. Fem ara una el·lipsi i anem al final de la sessió quan el portaveu del PP, Patrick Cruz, prenia de nou la paraula per demanar que el punt d'aquests projectes no es tractés dilluns en un ple extraordinari sinó que passés al ple d'abril per tenir més temps per fer aportacions. L'alcalde, però, considerava que el debat estava tancat després de la negativa que havia fet l'oposició a entrar el punt per urgència. Així doncs, dilluns vinent hi haurà ple extraordinari amb els projectes a pagar amb el romanent de tresoreria de 2013 com a únic punt en l'ordre del dia.

    Aquesta situació va marcar la resta de la sessió deixant un ambient enrarit, fet que es va evidenciar en al discussió de la següent moció. L'havia presentat Crida Premianenca i demanava un seguit de mesures perquè els continguts dels plens municipals fossin més accessibles als ciutadans, emparant-se en el reglament de Govern Obert i Participació Ciutadana. Alfons Barreras, Joan Ribet i Patrick Cruz, per part de la Coalició d'Esquerres, Crida i PP, van defensar la moció. En nom del PSC, però, la regidora de Comunicació Olga Safont anunciava el seu vot contrari atenent que una decisió com aquesta havia de comptar amb el vist i plau dels ciutadans que conformen el Grup Motor que fa aportacions al Reglament de Govern Obert. En un sentit similar es va expressar la portaveu del CiU, Anna Maria Medina, que va afegir que la proposta també alterava el ROM. També va intervenir l'alcalde Miquel Buch per dir que, tot i que la moció es rebutjaria, l'Equip de Govern estava d'acord amb l'esperit i que es traslladaria al Grup Motor per a la seva consideració. Aquestes explicacions, però, no van convèncer els grups de l'oposició que no entenien perquè un text que semblava consensuat, finalment no tirava endavant. La moció va ser finalment rebutjada amb els vots en contra de CiU i PSC.

    Millor sort va tenir l'altra moció que presentava en solitari Crida Premianenca i que reclamava una vella reivindicació de la ciutat com era la construcció d'un Centre de Dia. En aquest sentit, CiU va demanar incloure algunes modificacions en el sentit que el que es demanés fossin places públiques de centre de dia més que no la construcció d'un centre específic. Acceptades aquestes modificacions, la moció es va aprovar per assentiment.

    Però la moció més destacada de les quatre que es passaven a aprovació la presentaven conjuntament tots els grups municipals i demanava la creació d'una comissió de seguiment conjunta entre el consistori i la Plataforma ciutadana Can Sanpere 100% públic sobre tot el que faci referència a aquell espai, en especial segons com resulti la sentència judicial que s'espera. La moció, naturalment, es va aprovar per assentiment. El membre de la plataforma Can Sanpere 100% Públic, Andreu Mumbrú, va prendre la paraula des del públic al final de la sessió per agrair l'aprovació de la moció.

    Una quarta moció, que presentaven conjuntament CiU i Crida Premianenca de suport a la campanya de recollida de signatures “Signa un vot per la independència” que tindrà lloc aquest cap de setmana, es va aprovar amb els vots favorables d'aquests dos grups, l'abstenció de la Coalició d'Esquerres i els vots en contra de PSC i PP. Per cert que, mitjançant aquesta moció, en cas de pluja l'Ajuntament cedirà el Centre Cívic del carrer de l'Esperança a l'Assemblea Nacional Catalana per fer aquesta recollida de signatures, que, en principi, s'ha de fer a la plaça dels Països Catalans. Com havia fet abans Andreu Mumbrú, al final del ple, el coordinador de la l'ANC a Premià de Mar, Ramon Messeguer, va agrair al ple l'aprovació d'aquesta moció.

    Les cinc preguntes que presentava Crida Premianenca, sobre l'activitat de la regidoria d'Estudis Econòmics, de valoració de la Festa Major d'Hivern, sobre la Font del Cargol, sobre una petició veïnal de canvi de direcció del carrer de Narcís Monturiol entre la carretera de Premià de Dalt i l'avinguda de Roma i sobre la valoració del funcionament de Ràdio Premià de Mar des de la creació de la figura del coordinador, van tancar la sessió ordinària del ple de març.

    Recordeu, dilluns vinent, sessió extraordinària del ple de l'Ajuntament per tractar sobre els projectes que s'han d'executar amb el romanent de tresoreria del 2013.

    Crònica elaborada per Ràdio Premià de Mar.

    .

^