Crònica del ple ordinari de desembre de 2016
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònicComparteix a Linkedin
Imprimir
Cròniques del Ple
22 DESEMBRE 2016
  • L'ordre del dia del ple de desembre presentava una bona colla de punts,  però la seva espina dorsal duia el nom de Can Sanpere. La sessió, d'entrada, va començar amb ¾ d'hora de retard sobre l'horari previst perquè es va celebrar una reunió prèvia per a decidir si s'incloïa en l'ordre del dia i per urgència la sol·licitud de l'espai com a BCIL, cosa que finalment es va fer. Però de seguida es va veure que el punt incloïa elements que el feien molt especial, d'aquí la reunió prèvia, i és que PP, Ciutadans i PSC van explicar el seu vot en contra per la inseguretat jurídica i les possibles conseqüències que podien patir els regidors que votessin a favor.

    I encara més curiositats perquè al grup de CiU hi va haver tres votacions diferenciades: així els regidors Antoni Subirà i Eloi Maristany van votar a favor, Miquel Àngel Méndez, Esmeralda Calleja i Imma Morales en contra i Jordi Tomàs i l'alcalde Miquel Buch es van abstenir. Finalment el punt es va aprovar.  

    Després d'aquest punt, Can Sanpere va reaparèixer en el capítol de les mocions, no en la que presentava Crida, que es va retirar, però sí en la que presentava el Govern i que va ser molt debatuda. Recordem que la moció plantejava entre altres coses la propietat municipal de l'espai, que es faci una nova valoració del cost de l'expropiació, enderrocament, urbanització, construcció d'equipaments i el seu manteniment, que s'iniciïn converses amb la Plataforma Can Sanpere 100% Públic per buscar espais alternatius on desenvolupar les seves activitats. Posicionament contrari de la Coalició d'Esquerres. Elena Martín denunciava que el que es proposava era un pas enrere. ERC va votar a favor de la moció. Josep Maria Molins va explicar que al seu entendre els usos de Can Sanpere s'havien d'integrar en un pla estratègic de ciutat. Des de Ciutadans, Josep Maria Cano va fer tot un històric de la qüestió de la fàbrica i va disparar equidistantment a Govern i a Crida per haver creat sengles situacions polítiques en les quals s'han sentit, va dir, molt còmodes. Des de Crida Premianenca, la regidora Brenda Bar va fer una exposició llarga i molt crítica amb el Govern en el decurs de la qual els va arribar a demanar si tenien por de l'autogestió. I finalment destaquem una de les intervencions de l'alcalde Miquel Buch, que va destacar la seva defensa des de la legalitat, va dir, que Can Sanpere fos públic i en la qual, atenció, va incloure un apunt sobre el seu futur polític. La moció es va aprovar amb els únics vots en contra de Crida Premianenca i Coalició d'Esquerres.

    Anem amb la resta de mocions, destacant la que presentaven tots els grups, excepte Crida i Coali, que donava suport a la que es va aprovar al Consell Comarcal sobre la mobilitat a la comarca. Alguns grups, com a la Coalició d'Esquerres, demanaven que s'inclogués la demanda del baixador de Can Pou. L'alcalde, però, va explicar que es tractava d'un text ja aprovat i que, en tot cas es podria fer una altra moció sobre el baixador. La moció es va aprovar per assentiment.

    ERC presentava una moció en la qual demanava que les diferents àrees presentessin memòries anuals de la seva gestió. Només Ciutadans va votar en contra d'aquesta moció. Precisament Ciutadans en presentava una altra moció per facilitar punts de recàrrega per a vehicles elèctrics i híbrids. La moció, pactada amb el govern, es va aprovar per assentiment. I la Coalició d'Esquerres presentava dues mocions amb temes laborals: la primera, per demanar un sou mínim de 1000€ en 14 pagues pels treballadors municipals i per aquells que tinguessin relació laboral amb la ciutat, i una altra en referència als plans d'ocupació. Totes dues es van aprovar: la primera amb els vots en contra de PP i l'abstenció de CiU, i la segona amb els vots en contra de CiU i PSC i l'abstenció del PP.              
           
    Després d'explicar les mocions tornem als punts que passava a aprovació l'equip de govern com ara la pròrroga, sol·licitada a la Generalitat del projecte d'Intervenció al barri de Santa Maria – Santa Anna-Tió emmarcat en el Pla de Barris. Un punt aprovat per assentiment. També es va aprovar un conveni de col·laboració amb l'Ajuntament de Cabrera de Mar en matèria de gestió econòmica, i el nomenament d'un nou inspector interí de la Policia Local.

    Un altre punt destacat era la tramitació d'emergència de les despeses ocasionades per l'explosió del 18 de setembre.

    El ple va aprovar també un conveni de col·laboració amb l'Agència de Salut Pública. Un seguit de preguntes de l'oposició al govern van posar el punt i final a la darrera sessió plenària del 2016.  

    Crònica elaborada per Ràdio Premià de Mar 

^