Crònica del ple ordinari del 16 de desembre de 2015
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònicComparteix a Linkedin
Imprimir
Cròniques del Ple
18 DESEMBRE 2015
  • Tal com es preveia, les mocions, i de manera especial la que donava suport al manteniment de les línies de P3 de les escoles públiques de la ciutat, van ser les protagonistes del ple ordinari de desembre que es va celebrar ahir. Després de les deferents negociacions, la moció sobre ensenyament la presentaven de forma conjunta conjuntament tots els grups excepte el PP i els partits de l'Equip de Govern, CiU i PSC que, finalment, també li van suport. El que es demanava era una defensa de les línies públiques de P3 a partir d'una rebaixa de la ràtio d'alumnes per aula, en la línia, recordem-ho, del que va demanar en el seu moment la plataforma Premià per l'Escola Pública. La regidora d'Ensenyament, Esmeralda Calleja, va presentar al ple una carta adreçada a la consellera Irene Rigau, que al seu entendre ja cobria les demandes de la moció.

    No obstant això, des de l'oposició es va considerar que la carta complementava la moció i que per tant no la retiraven. Hi va dir Elena Martín, cap del grup municipal de la Coalició d'Esquerres.

    Per la seva part, Josep Maria Molins d'ERC, va dir que la moció era la continuació de la pregunta que sobre la mateixa qüestió el seu grup havia traslladat a l'equip de govern en el ple de novembre.

    Des de Ciutadans, Josep Maria Cano –que per cert va fer totes les seves intervencions en castellà-, va dir que estàvem davant d'una oportunitat única per rebaixar les ràtios a P3, i va criticar la gestió que fins el moment s'havia fet sobre aquest tema.
    En la línia d'Elena Martín, la regidora de Crida Premianenca Brenda Bar va dir que la carta de la regidoria es quedava curta respecte la moció i va demanar més accions en defensa de l'escola pública a la ciutat.

    El primer tinent d'alcalde, Miquel Àngel Méndez, que presidia el ple en absència per malaltia de l'alcalde Miquel Buch, va explicar que la prioritat de l'Equip de Govern era la demanda de les famílies, i va anunciar el vot favorable.
    Tot i el debat, la moció es va aprovar per assentiment.

    Destaquem una altra de les mocions, en aquest cas presentada pel Crida Premianenca, que demanava la creació d'una taula de treball sobre gènere que havia de centrar el seu àmbit de treball en la Festa Major. El regidor Pau Panyella va defensar la seva proposta explicant que es tractaria d'implementar la taula a la Festa Major amb un discurs contra la violència amb l'objectiu de buscar la corresponsabilitat en l'eradicació de les actituds sexistes.

    La moció es va aprovar per assentiment. Crida presentava una altra moció per a la millora de la mobilitat a Premià de Mar, però la va retirar després de constatar que l'Equip de Govern ja contemplava les seves propostes.
    Ribet va afegir que el fet que retiressin aquesta moció no implicava que donessin xecs en blanc al govern.
    En canvi, una altra moció de Crida, en aquest cas per la promoció dels productes agroalimentaris de proximitat i ecològics, no va tirar endavant. La defensava la regidora Brenda Bar.

    Van votar a favor Coalició d'Esquerres, ERC i Crida. I en contra els grups de l'equip de govern, que consideraven que el que demanava la moció ja es feia, i també PP i Ciutadans.  
         
    Encara en el capítol de les mocions, una primera que presentava la Coalició d'Esquerres demanant una modificació del ROM i la millora de la participació ciutadana als Plens municipals va tirar endavant, però després de modificar-se. La secretària municipal  Elisa Almirall va alertar que, tal com estava redactada, no es pot aprovar.

    Finalment es va refer per proposar la creació d'una comissió per a modificar el Rom que es va aprovar per assentiment.

    A banda de les mocions, ens fixem en una de les preguntes que l'oposició traslladava a l'equip de govern, en concret la que presentava la Coalició d'Esquerres sobre l'illa de contenidors del carrer d'Enric Granados, a tocar de Joan Prim, que ha provocat protestes veïnals i fins i tot ha inspirat la creació d'una associació de veïns del barri. La regidora de Medi Ambient, Olga Safont, va explicar que el compromís de l’àrea era retirar l'illa en cas de consens amb veïns i comerciants un consens, va dir, que no es donava.

    Crida Premianenca va demanar també sobre el reglament de Participació Ciutadana i sobre la recollida sorres a rieres i torrents.
    Pel que fa als punts que passava  a aprovació l'Equip de Govern, destacava la compra agregada del serveis de telecomunicacions del Consell Comarcal. El punt es va aprovar amb els vots en contra de Crida Premianenca que van manifestar el seu posicionament contrari a les polítiques dels grans lobbys de telefonia.

    El ple havia començat amb un minut de silenci en homenatge als dos policies morts dissabte en un atemptat talibà a l'ambaixada espanyola a Kabul, Afganistan.

    ..

^