Escut de PremiÓ de Mar
Notes de Premsa
20 MAIG 2019

El ple municipal del mes de maig va aprovar els noms de diversos espais p˙blics, a proposta de la Comissiˇ de NomenclÓtor. Es tracta de 16 espais, alguns dels quals no tenien denominaciˇ oficial fins ara, mentre que a d'altres se'ls canvia el nom. Sˇn els segŘents:

Carrer del Rossellˇ: carrer del barri de Santa Maria que es troba entre el torrent de Santa Anna i el torrent de la Font Sana. Ara, el tram de carrer que continua fins a la carretera de Vilassar de Dalt rebrÓ el mateix nom per donar coherŔncia al nomenclÓtor.

Pla de la Flama del Canigˇ: espai que hi ha entre l'escola de La Salle i la Gran Via de LluÝs Companys, habitualment utilitzat com a aparcament de vehicles, i on cada any s'encÚn la foguera de Sant Joan amb la flama provinent del Canigˇ.

Carrer de Francesc Ferrer i GuÓrdia: carrer que hi ha al costat de l'Institut PremiÓ de Mar, que arriba al camÝ de Can Franša des del carrer de Rafael Casanova.

Passatge de l'Escoltisme: passatge que va del carrer de la Plaša al passatge de DomŔnech i Montaner passant per darrere de l'antiga masia de Can Salamˇ, on aviat tindrÓ la seu l'Agrupament Escolta Amon Ra.

Gran Via de Neus CatalÓ: nou tram de la Gran Via que uneix els torrents Castells i Malet, al sector de ponent de PremiÓ de Mar.

Plaša d'Agustina Fontanills: plaša que hi ha entre els carrers de Batista i Roca i el d'Enric Granados.

Parc de Myriam Peix: espai p˙blic sense denominaciˇ que es troba a la cantonada de la Gran Via de LluÝs Companys amb el torrent de la Font Sana.

Carrer de Maria Tiˇ: carrer que s'ubicarÓ a la nova zona de ponent quan s'urbanitzi l'espai.

Carrer de Maria Ramoneda: carrer ja existent a la nova zona de ponent.

Finalment, els set noms de carrers restants fan referŔncia a altres tants noms d'antigues partides, que era una forma d'identificar terrenys no habitats que hi havia dins del terme municipal.

Carrer de la partida de SolijÓ: carrer ja existent el sector de Ponent que enllaša el CamÝ del Mig amb la Gran Via de Neus CatalÓ.

Carrer de la partida de Clapers: carrer que se situarÓ al nord-est de l'anterior, a l'altra banda del torrent Malet, quan s'urbanitzi el sector de Ponent.

Plaša de la partida de Codines: rotonda, actualment sense nom, que reparteix el trÓnsit dels carrers de Rafael Casanova, Batlles i Terra Alta.

Parc de la partida de les Travesseres: parc ubicat a l'est de la plaša del Doctor Ferran.

Passatge de la partida de les Barraques: pas existent que va del carrer d'Enric BorrÓs a la carretera Nacional II.

Placeta de la partida de Pi i TrullÓs: petit racˇ amb arbrat i bancs que hi ha al carrer de la MercŔ, cantonada amb el carrer de Ramon Llull, just al davant de l'escola Sant Crist˛fol.

Passatge de la partida de Botiges: trencall sense nom ni numeraciˇ que fa a mÓ esquerra el carrer de Pompeu Fabra abans d'arribar a la carretera de Vilassar de Dalt.

Els nous noms es van aprovar amb el vot favorable de tots els grups municipals.