Comencen les activitats de Sant Jordi, encara marcades per la pandèmia
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònicComparteix a Linkedin
Imprimir
Notes de Premsa
13 ABRIL 2021

La diada de Sant Jordi d'enguany es troba encara marcada per les restriccions imposades arran de la pandèmia de la COVID-19. No obstant això, i a diferència de l'any passat, Premià de Mar compta amb un programa d'activitats al voltant del dia del llibre i la rosa.

L'activitat més immediata arriba demà dimecres, 14 d'abril, amb la presentació del llibre Swing. Allà on la vida venç, de Rafael Vallbona. L'acte es farà a les 19 h a l’Espai l'Amistat.

El divendres 23 d'abril, diada de Sant Jordi, hi haurà parades de llibres i roses, tot i que enguany es limitaran a professionals. El mateix dia es descobrirà a la plaça de l'Ajuntament una placa en record a l'escriptor i bibliotecari premianenc Martí Rosselló, mort el gener de 2010.  

La Biblioteca Municipal Martí Rosselló i Lloveras serà l'escenari de bona part dels actes del Sant Jordi 2021. Així, els dissabtes 17 i 24 d'abril, a les 11 h, s'hi farà un taller de còmic sota el títol Dibuixem el còmic del drac de Sant Jordi. L'activitat estarà adreçada a nens i nenes de 7 a 9 anys el dia 17 i de 10 a 12 anys el dia 24. La Biblioteca organitza també una exposició de novetats editorials de Sant Jordi el divendres 23; una trobada amb Esther Tallada, traductora de la novel·la Llum d'agost, de William Faulkner, el 6 de maig a les 19 h, i una exposició sobre la figura del poeta Josep Carner, que es podrà visitar del 26 d'abril al 14 de maig. D'altra banda, la Biblioteca enceta també un club de lectura adreçat a nois i noies de 6è de primària amb sessions els dies 30 d'abril, 28 de maig i 18 de juny.

Finalment, el diumenge 25 d'abril, a les 12 h, tindrà lloc a l'Espai l'Amistat l'acte de lliurament dels premis del concurs literari de Sant Jordi 2021.

Lorena Luna, autora del cartell de Sant Jordi

La celebració de Sant Jordi compta també amb el cartell que presidirà els actes i que enguany és obra de l'artista argentina resident a Premià de Mar Lorena Luna.

Lorena Luna, deixebla entre d'altres de Miquel Fernández i Pol Peiró, ha protagonitzat exposicions individuals, com Cara B al Centre Cívic el 2019, i col·lectives. El 2019 va guanyar el concurs de pintura de la Festa Major i el de l'Artardor. El 2020 va ser la guanyadora de la ronda final de l’Art Battle que es va disputar a l'Antiga Fàbrica Estrella Damm de Barcelona. Fins al 15 de maig exposa individualment al centre Alterarte de Mataró.

Cartell de la diada de Sant Jordi 2021. Lorena Luna. 

^