Escut de Premià de Mar
Notes de Premsa
04 MAIG 2021

Sota el nom de Patrimoni cultural al teu aire s'ha endegat un projecte de rutes temàtiques a fer pels carrers i places de Premià de Mar. Les rutes, que són autoguiades, pretenen donar a conèixer el patrimoni històric i cultural de Premià de Mar.

Inicialment, el projecte presenta tres rutes:

  • Història al carrer, ja existent des del 2019 a partir d'un procés participatiu convocat per Consell Municipal de Cultura, proposa un recorregut a través dels carrers de Gibraltar, de la Rectoria i de Sant Antoni, i de la plaça de l'Ajuntament, on diverses pintures ubicades a les façanes recreen altres tants episodis històrics de la vila. Aquesta ruta es pot seguir a través d'una audioguia que es pot descarregar a dispositius intel·ligents des d'un codi QR ubicat a un monòlit que es troba a la cruïlla dels carrers de Gibraltar amb Marina.  
  • Ruta del modernisme i edificis contemporanis declarats Bé Cultural d'Interès Local (BCIL)
  • Ruta de les masies declarades Bé Cultural d'Interès Local (BCIL)

Les rutes es poden consultar i seguir mitjançant mapes en línia des del web patrimoni.pdm.cat.

Aquestes rutes s'han pogut completar a partir d'aportacions fetes per premianencs i premianenques als i a les quals l'Ajuntament trasllada el seu agraïment.

De la mateixa manera, l'objectiu és crear noves rutes en el futur. Per aquest motiu es proposa a la ciutadania que ho desitgi que faci aportacions amb anècdotes o fets concrets a l'adreça electrònica cultura@premiademar.cat.