Ajuntament de Premià de Mar
Butlletí Electrònic Municipal Setmanal
Resum del 20 al 25 de desembre de 2020 140
 
Noves restriccions davant l'evolució de la pandèmia de la COVID-19
NOTES DE PREMSA · 21 DESEMBRE 2020
Avui dilluns han entrat en vigor noves mesures per evitar possibles contagis de la COVID-19 que estaran en vigor fins a l'11 de gener, tot i que se'n farà una revisió el 28 de desembre.

Avui dilluns han entrat en vigor noves mesures per evitar possibles contagis de la COVID-19 que estaran en vigor fins a l'11 de gener, tot i que se'n farà una revisió el 28 de desembre.

Les mesures, anunciades divendres pel govern de la Generalitat, s'afegeixen a les restriccions ja existents i tenen incidència fonamentalment en la mobilitat i la restauració, però també impliquen restriccions de reunió, un element important davant les dates destacades que s'acosten.

 • Reunió: Poden reunir-se un màxim de 6 persones. Aquesta limitació té les excepcions del 24 de desembre, Nadal, Sant Esteve, el 31 de desembre, Cap d'any i Reis, quan es podran reunir un màxim de 10 persones, com a màxim de dues bombolles diferents.
 • Mobilitat: La mobilitat queda limitada durant tota la setmana, de dilluns a diumenge, a l'àmbit de la comarca, en el nostre cas, el Maresme. Aquesta limitació té també algunes excepcions com són els desplaçaments per visitar familiars, i els que puguin fer les bombolles de convivència per anar a la segona residència, un hotel o una casa rural, però com a destinació fixa i només des de dimecres 23 de desembre i fins al 6 de gener. A més, per fer aquests desplaçaments a fora de la comarca cal dur un certificat autoresponsable de desplaçament. D'altra banda, es manté el tancament perimetral de Catalunya, excepte per visitar a familiars o gent propera.
 • Restauració: Des d'avui, bars i restaurants només podran obrir en horari de servir esmorzars i dinars, això és de 7.30 a 9.30 h i de 13 a 15.30 h. Aquells que ofereixen la possibilitat de servir menjar per emportar podran obrir també de 19 a 22 h i fins a les 23 h per fer el repartiment a domicili. Els bars i restaurants ubicats en centres comercials no podran obrir en aquest període.
 • Centres esportius: En els establiments i equipaments tancats només estan permeses les activitats grupals que es puguin fer amb mascareta. Al Centre Esportiu Municipal de Premià de Mar l'ús de la mascareta és obligatori, doncs, per fer les practiques esportives grupals, és a dir, les activitats dirigides de sala. Pel que fa a la resta d'espais, i com ja venia sent fins el moment, a la sala de fitnes la mascareta és obligatòria sempre que no s'estigui fent una activitat esportiva; a la piscina no és obligatòria tot i que es recomana que es porti quan s'accedeixi al recinte de piscines. També és obligatòria en les circulacions, tant als vestidors com al conjunt de l'equipament.
 • Toc de queda: El toc de queda es manté com fins ara i per tant no es pot estar al carrer des de les 22 h fins a les 6 h de l'endemà, tot i que es contemplen excepcions per a les nits de Nadal i de Cap d'Any, que es retarda fins a la 1 h, i per a la nit del 5 de gener, quan es podrà estar al carrer fins a les 23 h.  

Decret de restriccions publicat al DOGC
Certificats autoresponsables de desplaçament

Infografia noves restriccions COVID 211220

 
Els Reis d´Orient arribaran a Premià de Mar el 5 de gener
NOTES DE PREMSA · 23 DESEMBRE 2020
Tres espais físics i un de virtual per rebre ses Majestats
Els Reis d'Orient arribaran puntualment el 5 de gener a la seva cita amb les nenes i els nens de Premià de Mar. No obstant això, per la situació sanitària no es podrà fer la cavalcada tradicional de cada any.

Els Reis d'Orient arribaran puntualment el 5 de gener a la seva cita amb les nenes i els nens de Premià de Mar. No obstant això, la situació sanitària obliga necessàriament a modificar el ritual habitual per prevenir possibles contagis de la COVID-19 i per tant no es podrà fer la cavalcada tradicional de cada any.

Enguany, la rebuda als Reis serà estàtica i es farà en diversos horaris i a espais diferents de la vila per assegurar que els nens i les nenes puguin veure'ls i saludar-los de la millor forma possible. Aquestes trobades tindran restriccions pel que fa a l'aforament per tal d'evitar aglomeracions, per la qual cosa es demana que els infants vinguin acompanyats d'una sola persona adulta. L'entrada es farà exclusivament mitjançant reserva prèvia.  

A cadascun d'aquests espais hi haurà una bústia reial per deixar les cartes. D'altra banda, per qüestions de seguretat, no hi haurà repartiment de caramels a la rebuda dels Reis. Serà obligatori l'ús de mascaretes, mantenir distància de seguretat i seguir en tot moment les instruccions de l'organització.  

En l'espectacle, amb una durada aproximada de 20 minuts, hi col·laboren diverses entitats de la vila com ara Kampikipugui, el Patronat Social Premianenc, La Caixa dels Trons, Simplement Diables, els agrupaments escoltes Amon-Ra i La Traca, l'Esplai Parroquial, 4x4 Tot pols i voluntaris a títol individual.

La reserva per assistir a l'arribada del ses majestats els Reis d'Orient es podrà fer a partir de dimarts 29 de desembre a través de l'enllaç reserves.pdm.cat.

Per a tots aquells nens i nenes que no puguin sortir de casa per veure els Reis, el mateix dia 5, a les 19 h, els podran veure des de casa a través del canal de YouTube de l'Ajuntament 

Els espais on es duran a terme les rebudes seran les escoles Montserrat, La Salle i La Lió, i les sessions seran a les 16.45, 18, 19.15 i 20.30 h. En cas necessari, s'obrirà una altra sessió a les 15.30 h.

Donada l'actual situació sanitària, alguns actes previstos poden veure's modificats si es dictessin noves restriccions. Qualsevol canvi es comunicaria a través de les xarxes socials de l'Ajuntament.

 
S'aproven les noves delegacions dels regidors de l'equip de govern
NOTES DE PREMSA · 23 DESEMBRE 2020
El relleu a l'alcaldia de la vila, concretat dissabte en el ple d'investidura que va nomenar Rafa Navarro alcalde, ha portat també a una redistribució de les delegacions de l'equip de govern

El relleu a l'alcaldia de la vila, concretat dissabte en el ple d'investidura que va nomenar Rafa Navarro alcalde, ha portat també a una redistribució de les delegacions de l'equip de govern. El decret, signat dilluns 21, estableix que es mantenen les quatre grans àrees de govern ja existents a partir del pacte de govern a què van arribar el passat mes de juny els grups municipals de PDeCAT-Junts per Premià de Mar i del PSC-UxP-CP.

A banda de les atribucions pròpies de l'alcaldia, i de la regidoria d'Hisenda que encapçalava l'ex alcalde Miquel Àngel Méndez, Rafa Navarro manté les regidories de les quals ja n'era titular, excepte Ensenyament, que passa a mans d'Elisenda Busquets. Les delegacions que continua encapçalant Rafa Navarro són Comunicació, Polítiques Digitals, Joventut i Participació. També es farà càrrec l'Escola Municipal de Música.

David Gutiérrez, primer tinent d'alcalde, és el president de l'àrea del Pacte local per a la reconstrucció social i econòmica. També és delegat de Comerç, Empresa i Ocupació, Via pública, Brigada Municipal, Parcs i Jardins i Litoral i Platges; i coordinador de les delegacions específiques d'Ensenyament, Serveis Socials, Habitatge, Dona, Igualtat, Cooperació i Salut.

Toni Subirà és el segon tinent d'alcalde i president de l'àrea de Territori. És delegat d'Urbanisme, Llicències, Cementiri, Medi Ambient, Mobilitat i Policia; i coordinador de les delegacions específiques de Via Pública, Parcs i Jardins i Litoral i platges.

La tercera tinent d'alcalde és María Luz Cánovas, i és presidenta de l'àrea d'organització. També és la delegada de Recursos Humans i Esports; i coordinadora de les delegacions específiques de Contractació, Informàtica, OAC, Secretaria, Cementiri, Comunicació i Polítiques Digitals.

D'altra banda, Imma Morales, quarta tinent d'alcalde, presideix l'Àrea d'Activitats Culturals; és delegada de Serveis Socials, Habitatge, Festes i Persones Grans i coordina les delegacions específiques de Cultura, Museus, Joventut, Esports i Participació.

A banda d'aquestes quatre grans àrees, la regidora Elisenda Busquets assoleix la delegació d'Ensenyament, fins ara en mans de l'alcalde Rafa Navarro, a més de mantenir les de Cultura, Museus, Contractació, Informàtica, OAC i Secretaria.

Completa l'equip de govern la regidora Pilar Guardeño com a delegada de Salut, Dona, Igualtat i Cooperació.

ÀREES I REGIDORIES (cartipàs)

ÀREA DE PACTE LOCAL PER LA RECONSTRUCCIÓ SOCIAL I ECONÒMICA – David Gutiérrez

 • Comerç, empresa i ocupació - David Gutiérrez
 • Ensenyament – Elisenda Busquets
 • Serveis Socials - Imma Morales
 • Habitatge - Imma Morales
 • Dona - Pilar Guardeño
 • Igualtat - Pilar Guardeño
 • Cooperació - Pilar Guardeño
 • Salut - Pilar Guardeño

ÀREA DE TERRITORI - Toni Subirà

 • Urbanisme - Toni Subirà
 • Llicències - Toni Subirà
 • Medi Ambient - Toni Subirà
 • Mobilitat - Toni Subirà
 • Policia - Toni Subirà
 • Via Pública - David Gutiérrez
 • Brigada Municipal - David Gutiérrez
 • Parcs i Jardins - David Gutiérrez
 • Litoral i Platges - David Gutiérrez

ÀREA D'ORGANITZACIÓ - María Luz Cánovas Delgado

 • Recursos Humans - María Luz Cánovas Delgado
 • Esports - María Luz Cánovas Delgado
 • Contractació - Elisenda Busquets Ferrando
 • Informàtica - Elisenda Busquets Ferrando
 • OAC - Elisenda Busquets Ferrando
 • Cementiri - Toni Subirà
 • Secretaria - Elisenda Busquets Ferrando

ÀREA D'ACTIVITATS CULTURALS - Imma Morales Garcia

 • Festes - Imma Morales Garcia
 • Persones Grans - Imma Morales Garcia
 • Cultura - Elisenda Busquets Ferrando
 • Museus - Elisenda Busquets Ferrando
 
TAULER ANUNCIS OFICIALS
 
Nomenament membres Junta de Govern Local desembre 2020
AVISOS I ANUNCIS VIGENTS · 22 DESEMBRE 2020
 
Delegació competències de l'alcalde a la Junta de Govern Local desembre 2020
AVISOS I ANUNCIS VIGENTS · 22 DESEMBRE 2020
 
Delegacions genèriques i específiques atribucions alcalde en tinents d'alcalde i regidors JGL
AVISOS I ANUNCIS VIGENTS · 22 DESEMBRE 2020
 
Moció en defensa de la unitat de la llengua catalana
MOCIONS APROVADES 2020 · 22 DESEMBRE 2020
 
Moció per a la promoció i visibilitat de l'esport femení
MOCIONS APROVADES 2020 · 22 DESEMBRE 2020
 
Moció per a la millora i dignificació del Servei d'Atenció Domiciliària (SAD)
MOCIONS APROVADES 2020 · 22 DESEMBRE 2020
 
Moció de suport del món local al teixit esportiu del municipi davant l'aturada obligatòria de la seva activitat
MOCIONS APROVADES 2020 · 22 DESEMBRE 2020
 
Moció amb motiu del dia 3 de desembre Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat
MOCIONS APROVADES 2020 · 22 DESEMBRE 2020
 
Conveni d'adhesió al servei de meteorologia del Consell Comarcal del Maresme
CONVENIS · 23 DESEMBRE 2020
 
Anunci exposició cens electoral
AVISOS I ANUNCIS VIGENTS · 24 DESEMBRE 2020