El ple de setembre va donar llum verda a la modificació puntual del Pla Especial d'Ordenació del Port amb els únics vots en contra de Crida Premianenca i de la Coalició d'Esquerres. El punt es referia només al canvi en la superfície de dues de les àrees comercials que s'hi ha d'ubicar però en la pràctica donava el tret de sortida al projecte de reforma que plantejava Marina Port Premià. Un punt d'aquesta importància, i que es venia arrossegant des del ple de juliol, amb discussió política, assemblees veïnals i la creació d'una plataforma cívica havia creat una expectativa que es va traduir en el ple amb una gran presència de públic i moments de tensió com feia molts anys que no es veien.
El tinent d'alcalde de Territori, Antoni Subirà, va fer l'històric de la qüestió a partir de la qual van intervenir els diferents portaveus. Però com hem dit, la qüestió del port havia sortit de la sala de plens per instal·lar-se al carrer i les entitats que han estat reclamant un procés participatiu van voler deixar palès que, tot i l'acord de que us explicàvem ahir entre ajuntament, plataforma i empresa, els veïns troben el debat insuficient.
El ple va seguir amb altres qüestions, però el projecte del port va revifar al final de la sessió, amb noves intervencions des del públic per part de membres de la plataforma Premià Port que van acusar l'equip de govern de malbaratar una ocasió d'or per a aplicar la transparència i la participació. La situació va pujar de to fins que, acabada ja la sessió, es van produir escridassades entre membres de la plataforma, entre ells l'exregidor de la Coalició d'Esquerres Alfons Barreras, i membres de l'equip de govern.
A banda del tema del port, una sessió que va durar més de quatre hores tenia també altres temes d'interès. Destaquem la moció subscrita per ICV-EUiA-E, CP-PA, CiU, PSC-CP i ERC-JxP en suport al refugiats que arriben a Europa fugint de les guerres i perquè Premià de Mar s'integri a la xarxa de ciutats refugi. La moció es va aprovar per assentiment.
No va comptar amb el mateix suport la moció que presentava Crida en suport, textualment, al plebiscit del 27 de setembre. Les intervencions en un tema tan sensible i més en plena campanya, van aixecar la tensió amb encreuaments d'acusacions, arribant al punt que Joan Ribet va exhibir davant del portaveu socialista David Gutiérrez una imatge al·legòrica als GAL. Una acció que va tenir resposta des del govern.
Aquesta moció es va rebutjar en tenir només el suport de Crida i ERC i l'abstenció de CiU. Crida presentava encara una altra moció en aquest cas de suport a la plataforma per la Gestió del Litoral i d'adhesió al manifest de la plataforma que va comptar amb els vots favorables de Crida, Coalició d'Esquerres, ERC i Ciutadans, els contraris de PP i CiU i l'Abstenció del PSC.
Pel que fa als punts que passava a aprovació l'equip de govern, a banda del port, destacaven com havíem comentat els aspectes econòmics. El regidor d'Hisenda va servir informació sobre la situació econòmica del municipi a aquesta alçada de l'exercici, com els terminis de pagament als proveïdors.
Des de l'oposició, Crida va retreure un cop més a l'equip de govern que no s'executin partides d'atenció a les persones, cosa que el govern nega. Per cert que entre aquests punts ens vàrem assabentar que la ciutat disposarà aviat de dues zones d'esbarjo per a gossos.
Abans d'acabar encara hi havia una bateria de preguntes que Crida Traslladava a l'equip de govern sobre Can Escoda, al neteja dels carrers, l'escola Mar Nova i un conflicte laboral de l'empresa SECE. Ciutadans va demanar també pe contracte publicitari de l'Ajuntament amb el diari El Punt Avui i des del públic, a partir d'un prec de la Coalició d'Esquerres, veïns del carrer Enric Granados van plantejar la seva queixa sobre la ubicació dels contenidors que hi ha entre Joan Prim i Doctor Flèming.
Crònica elaborada per Ràdio Premià de Mar
..