Escut de Premià de Mar
Notes de Premsa
11 AGOST 2017

L'excavació del jaciment de Can Ferrerons es podrà completar, alhora que també es podrà museïtzar la totalitat de l'espai perquè pugui ser visitat pel públic. Això serà possible gràcies a la subvenció del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) de 655.760,08 € que la Generalitat ha concedit a l'Ajuntament. Es preveu que el projecte finalitzi el 2020, la qual cosa suposarà un pas important per a la promoció del Museu Romà i de la ciutat arreu de la comarca donat el gran valor del jaciment.

El primer pas serà l'excavació del perímetre sencer de l'edifici romà. D'aquesta manera se'n podrà fer un estudi científic i tècnic que permetrà conèixer quin ús tenia i acabar d'identificar l'entorn econòmic i social de Premià de Mar durant l’època romana. Posteriorment, s'iniciaran els treballs de museïtzació, que es faran amb l'aplicació de noves tecnologies les quals permetran recrear com vivien els romans a la nostra contrada.

El projecte també inclou la construcció d'un petit edifici al nivell del carrer que comptarà amb una sala per a exposicions i conferències, un despatx i un petit magatzem.

Museu Romà