Escut de Premią de Mar
Notes de Premsa
12 SETEMBRE 2018

S'ha signat un conveni amb l'Associació Salut i Família que assessorarà l'Ajuntament en la posada en marxa del servei

L'Ajuntament de Premià de Mar i l'Associació Salut i Família han signat un conveni de col·laboració a partir del qual aquesta entitat assessorarà l'Ajuntament en el projecte de posada en funcionament del Banc de Temps de la vila.

El Banc de Temps és un servei obert a la ciutadania que promou i facilita l'intercanvi de prestacions i serveis entre persones d'una mateixa comunitat basant-se en els principis de solidaritat i bon veïnatge. El projecte busca la millora de la qualitat de vida i les relacions socials dels membres de la col·lectivitat. En el seu funcionament, cada hora que ofereix un usuari a un altre es cobra mitjançant un taló de temps que aquest ingressa en el seu compte corrent d'hores i que podrà bescanviar per un altre servei inclòs al Banc. D'aquesta manera, usuaris i usuàries poden intercanviar-se coneixements i aficions, ajudar-se en tasques quotidianes, atendre a animals i plantes, fer petites reparacions domèstiques, entre moltes altres possibilitats.

La secretaria del Banc de Temps estarà al Centre Cívic

A partir del conveni signat, l'Ajuntament es compromet a impulsar el Banc de Temps i la seva secretaria, que estarà ubicada al Centre Cívic del carrer de l'Esperança Núm. 19. Aquesta secretaria, atesa per personal voluntari, serà l'encarregada d'atendre a les persones usuàries del Banc, sistematitzar el seguiment i recompte dels intercanvis o vetllar pel compliment de les seves normes de funcionament, entre d'altres. Per la seva part, l'associació Salut i Família farà funcions de seguiment i assessorament en la creació el Banc de Temps, facilitarà a la secretaria l'aplicació informàtica de gestió del Banc i formarà a les persones del grup motor del projecte perquè puguin desenvolupar una correcta tasca d'atenció i gestió del servei, entre altres qüestions. D'altra banda, el conveni contempla la creació d'una Comissió de seguiment per vetllar pel bon funcionament del Banc de Temps de Premià de Mar. Pròximament s'anunciarà com inscriure's al Banc de Temps. 

El conveni ha estat signat per l'alcalde, Miquel Àngel Méndez i la directora de l'Associació Salut i Família, Elvira Méndez.

El projecte del Banc de Temps s'inclou dins el projecte Premià Resilient, consistent en la creació d'una xarxa pensada per afrontar les adversitats enfortint la cohesió social i la coresponsabilitat del teixit associatiu i l'Ajuntament. En aquest sentit, cal recordar també el projecte Radars, pensat per prevenir les situacions de risc en aquelles persones grans que viuen i se senten soles, mitjançant els quals es pretén avançar en millores socials per a la població de Premià de Mar.