L'1 d'octubre comença la campanya d'esporga dels arbres
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterComparteix a Google+Compartir per correu electrònicCompartir
Imprimir
Notes de Premsa
26 SETEMBRE 2018

El pròxim 1 d'octubre es posarà en marxa la campanya d'esporga de l'arbrat de Premià de Mar. La campanya afectarà els arbres de totes les espècies que hi ha al municipi. Tot i que el tipus d'esporga que es farà s'adequarà a cada varietat, en tots els casos es farà de forma paral·lela una comprovació de l'estat en què es troben els individus, avaluant el risc potencial de caiguda que pot suposar ell mateix o alguna de les seves branques, i actuant en conseqüència. Com es va fer en la campanya del passat mes de maig, els exemplars vells on s'observin podriments aparents o problemes d'ancoratge a terra seran talats i substituïts. Això es farà per evitar caigudes d'exemplars o d'algunes branques per problemes estructurals, o a partir de fenòmens meteorològics amb fortes ventades, cada cop més habituals com a conseqüència del canvi climàtic.

En la campanya d'enguany els arbres més grans, sobretot els plàtans, es reformaran tot donant-los nova forma per rebaixar la seva alçada i, per tant, el pes que han de suportar les seves branques.

Els primers arbres sobre els quals s'actuarà seran aquells que es troben a carrers on s'hi ha de posar il·luminació de Nadal, com són la Gran Via de Lluís Companys, el carrer de Marina, o la Riera de Premià, carrers en els que ha d'haver acabat l'esporga el dia 15 de novembre que és quan es començaran a posar les lluminàries de Nadal. A partir d'aquí, l'ordre de les zones on s'efectuarà l'esporga es determinarà donant prioritat als arbres de fulla caduca.

Si les condicions meteorològiques no l'endarrereixen, la campanya d'esporga s'estendrà aproximadament fins al febrer de 2019.

^