Escut de PremiÓ de Mar
PremiÓ de Mar durÓ a terme una prova pilot durant aquest curs desprÚs de rebre l'autoritzaciˇ del govern catalÓ per executar aquesta competŔncia
Notes de Premsa
18 OCTUBRE 2018

L'Ajuntament ha posat en marxa aquest curs 2018-2019 un servei pioner a Catalunya mitjanšant el qual ofereix acompanyament especÝfic a nens i nenes amb necessitats educatives especials en les diferents sortides escolars i col˛nies incloses a la programaciˇ habitual de les escoles p˙bliques i concertades de primÓria, secundÓria i ESO. Per aconseguir-ho, l'Ajuntament ha negociat durant els ˙ltims mesos el traspÓs d'aquesta competŔncia amb la Generalitat de Catalunya, que Ús l'˛rgan competent i responsable d'aquests tipus d'actuacions en horari escolar. Es tracta, doncs, d'una prova pilot que determinarÓ la validesa del sistema i que ve a completar l'actual programa ECOM de la Generalitat, destinat a acompanyament de nens amb mobilitat redu´da en sortides escolars.

Des d'aquest curs, doncs, l'Ajuntament pot canalitzar les necessitats que plantegen en aquest sentit famÝlies i escoles, comptant amb la partida especÝfica de 30.000 € que es contempla al pressupost municipal de 2018, i que es mantindrÓ amb una partida similar als pressupostos 2019 que es presentaran pr˛ximament.

Pel que fa al funcionament del projecte, el departament d'Ensenyament de l'Ajuntament ha confeccionat un calendari unificat de sortides i col˛nies de les escoles de la vila i treballa en colĚlaboraciˇ amb la Fundaciˇ Pere TarrÚs, la qual ofereix vetlladors qualificats cada cop que es necessiten. A hores d'ara ja s'han realitzat els primers serveis amb nens de franges d'edats diverses, amb una bona valoraciˇ per part dels docents.

L'acord assolit amb la Generalitat s'ha posat en com˙ amb l'entitat premianenca NEENS, que desenvolupa la seva activitat amb nens i nenes amb necessitats educatives especials i les seves famÝlies, per poder concretar la millor manera d'estructurar el projecte, i ha comptat amb el vistiplau especÝfic de les escoles de PremiÓ de Mar, que veuen aixÝ coberta una demanda hist˛rica que fins ara no havia trobat soluciˇ. L'Ajuntament ha agra´t a la nova direcciˇ dels Serveis Territorials del Departament d'Ensenyament a Matarˇ l'agilitzaciˇ dels trÓmits que han permŔs el traspÓs de la competŔncia i la posada en marxa d'aquesta prova pilot.