Escut de Premià de Mar
Els dos organismes estudien fórmules per reactivar la inversió del govern català en les escoles públiques de Premià de Mar
Notes de Premsa
17 GENER 2019

Una delegació dels Serveis Territorials d'Ensenyament al Maresme i Vallès Oriental, encapçalada pel seu director, Pere Masó, ha visitat aquest matí l'Ajuntament de Premià de Mar, on han estat rebuts per l´alcalde Miquel Àngel Méndez, el regidor d´Ensenyament Rafa Navarro i tècnics de l'àrea. Després de la recepció, ambdues delegacions han visitat les escoles La Lió, El Dofí i Assís, una visita que tindrà continuïtat més endavant per completar la resta d'escoles de la ciutat. L'acte s'emmarcava dins de les converses bilaterals que s'estan mantenint entre Ajuntament i Generalitat des de fa mesos, per abordar diversos temes rellevants com ara l'oferta de places a les escoles i institut de la vila, el seguiment del projecte de vetlladors en sortides escolars per a nens i nenes amb necessitats educatives especials o les infraestructures d'ensenyament.

En aquest sentit, Serveis Territorials i Ajuntament s'han emplaçat per trobar una solució definitiva respecte al mòdul prefabricat instal·lat al pati de l'escola La Lió. Segons la Generalitat, aquest espai és innecessari i fa dos cursos que intenta desmuntar-lo, circumstància que s'ha pogut aturar temporalment gràcies a l'oposició de l'escola -que considera l'espai vital per desenvolupar el seu projecte educatiu-, associació de famílies i Ajuntament.

Ara, davant de la petició expressa de l'Ajuntament d'assumir la titularitat del mòdul o trobar altres solucions definitives que passin pel manteniment d'aquest espai, Serveis Territorials han marcat un full de ruta que hauria de culminar a finals de 2019, amb la retirada del mòdul prefabricat i la concreció d'un projecte per part de l'Ajuntament per alçar un nou edifici al mateix espai, sempre respectant les limitacions que suposa construir dins de l'entorn del patrimoni protegit de l'antiga fàbrica modernista La Lió. En contrapartida, la Generalitat estaria en disposició de reactivar la inversió en infraestructures mitjançant un conveni amb l'Ajuntament, a través del qual es beneficiarien la resta d'escoles públiques de Premià de Mar.