Escut de PremiÓ de Mar
Durant els actes mÚs multitudinaris s'instalĚlarÓ un Punt Lila per prevenir actituds sexistes
Notes de Premsa
20 FEBRER 2019

Aquest proper cap de setmana se celebra la Festa Major d'Hivern 2019 de PremiÓ de Mar. El dissabte dia 23 es duran a terme les activitats troncals de la Festa, com sˇn el Despertar dels Penjaculpes, que sortirÓ de l'Antiga FÓbrica del Gas a les 19 h, els versots del Posem a Caldo a l'Espai l'Amistat, el Sopacarrers i el Festhivern, tambÚ a l'Espai l'Amistat, enguany amb les actuacions del duet de versions Nini i els Dj's Monka i Porco Rosso. El diumenge dia 24, a les 11,30 h hi haurÓ sardanes a la plaša de l'Ajuntament amb la cobla PremiÓ.

El dijous 28 de febrer serÓ Dijous Llarder, i marcarÓ l'inici del Carnaval. El rei PrimiliÓ XVII arribarÓ a la plaša de la Sardana a les 17.30 h i a les 6 serÓ rebut a la plaša dels Pa´sos Catalans. Tot seguit el grup De Parranda oferirÓ el seu espectacle Batibull Carnavaler mentre se serveix un berenar amb botifarra d'ou.

El dissabte dia 2 de marš, a les 22.45 h, els Quilombo faran la prŔvia del Ball de Carnaval que comenšarÓ a les 11 h a l'Espai l'Amistat amb actuacions de la formaciˇ Karaokes Band i els Dj's ABDj's i TRAP-ELLA.

El diumenge dia 3 serÓ el dia de les disfresses i les comparses. A les 11.30 h el Carnaval infantil sortirÓ de la plaša Nova i recorrerÓ els carrers fins a la plaša dels Pa´sos Catalans on hi haurÓ animaciˇ amb La Gran Festa d'Encara Farem Salat. A les 13 h els Gegants de PremiÓ de Mar organitzen una calšotada gegantera a l'era de Can Manent, i a les 17 h comenšarÓ la Rua de Carnaval que recorrerÓ la Gran Via de LluÝs Companys entre les places de Joan Corominas i dels Pa´sos Catalans.

El dilluns 4 de marš, dia festiu a PremiÓ de Mar, es farÓ una activitat infantil a les 11.30 h a la plaša de Calasparra, i el dimecres 6 de marš, dimecres de Cendra, es faran les darreres activitats del Carnaval a la plaša dels Pa´sos Catalans, a partir de les 17.30 h, amb la lectura del testament del rei PrimiliÓ XVII i la crema de la foguera per part de la Vella Quaresma. A partir d'aquell moment, la Vella de fusta penjarÓ de la fašana de l'Ajuntament i cada setmana se li traurÓ una de les seves set cames.

Punt Lila amb informaciˇ i assessorament contra la violŔncia sexual

Durant el Sopacarrers, el Festhivern i el Ball de Carnaval, davant de l'espai l'Amistat hi haurÓ un Punt Lila amb informaciˇ, assessorament i agents de detecciˇ per afavorir que es visqui una festa lliure de violŔncies sexuals. Cal recordar que el punt Lila, que ja es va activar durant la festa major del passat estiu, Ús una iniciativa de la regidoria d'Igualtat i de la Taula de GŔnere que tÚ per objectiu la sensibilitzaciˇ, per˛ tambÚ oferir suport i acompanyament a les persones assetjades o agredides en espais festius, tot seguint el Protocol d'actuaciˇ davant les violŔncies sexuals en espais p˙blics d'oci de PremiÓ de Mar que es va aprovar l'any passat.

Les activitats de la Festa Major d'Hivern i del Carnaval les organitza l'Ajuntament amb la colĚlaboraciˇ de la Coordinadora de Colles de Cultura Popular DeB˛lit!, Kampikipugui, l'AVECA i els CAP.

Cartell de la Festa Major d'Hivern i Carnaval 2019