Escut de Premià de Mar
Notes de Premsa
28 MARç 2019

Diumenge vinent, dia 31 de març, es farà una visita guiada a les pintures que conformen el projecte Història al carrer.

El projecte Història al carrer va ser un dels escollits pel Consell Municipal de Cultura a partir del procés participatiu que es va realitzar l'any 2017. El componen 20 pintures fetes sobre rajoles de ceràmica tradicional, realitzades totes elles per artistes locals, que es troben col·locades a façanes dels carrers de Sant Antoni i de Gibraltar i a la plaça de l'Ajuntament. Les obres expliquen la història de Premià de Mar de forma cronològica.

L'itinerari comença a la cruïlla dels carrers de Gibraltar amb Marina. En aquell punt es troba un monòlit que inclou un codi QR que permet descarregar una audioguia que, de forma teatralitzada, explica la fita històrica que representa cada una de les 20 pintures, així com una biografia de l'artista premianenc que l'hagi realitzat. Per fer aquesta audioguia s'ha comptat amb la participació del quadre d'actors del Patronat Social Premianenc. El recorregut de les pintures avança pel carrer de Gibraltar i la plaça de l'Ajuntament, i acaba al carrer de Sant Antoni, davant de l'Espai l'Amistat.

Els artistes que han participat en el projecte han estat Mercè Arbolí, Antoni Bachs, Anna Carrasco, Santi Domínguez, Cristina Gutiérrez, Pol Peiró, Laura Solano, Joan Antoni Sòria i Laura Vallès. Pel que fa a les vint fites històriques representades a les pintures són la prehistòria, els jaciments romans, la llegenda del pescador Cristòfol o la masia de Can Manent, entre d'altres.

La visita guiada a les pintures del projecte Història al carrer es farà el pròxim diumenge, 31 de març, a les 12 del migdia.

Cartell Història al carrer