Escut de Premià de Mar
(Miquel Àngel Méndez – 8/10/2019)
Junts per Premià de Mar - PDeCAT (JxCAT-PDeCAT) 2019-2023
08 OCTUBRE 2019

Els darrers dies hem rebut i hem vist com es feia pública una proposta pel segon grup amb representació al consistori (ERC) de formar un govern de concentració a Premià de Mar per donar resposta al reptes de poble i de país. La concentració la plategen amb dos grups polítics més (Crida i Premià en Comú) i se'ns demana que siguem nosaltres els que liderem una taula de diàleg de les quatre formacions polítiques. Aquest oferiment és la resposta a la nostra proposta d'acord de govern que inicialment vam fer per un pacte conjunt tant a ERC com a PSC, grups polítics amb els que en el passat hem pogut col·laborar dins o fora del govern. Proposta que, en ser rebutjada pels primers, es va transformar en una nova proposta per compartir govern els dos grups amb més representació (ERC i nosaltres)

Encara ressonen les paraules del cap de llista d'ERC el dia 15 de juny en el Ple d'Investidura, a on amenaçava amb tornar a intentar ben aviat un acord fallit a quatre per aconseguir l'alcaldia. En cap moment ens van plantejar cap acord amb nosaltres que, fins i tot, comportés compartir l'alcaldia. Nosaltres érem el seu "segon plat", paraules textuals. I ara assistim al que podríem valorar com un canvi d'estratègia, substituint un dels possibles membres de l'acord de govern i acceptant-nos a nosaltres.

Celebrem aquest canvi d'estratègia, no pel que suposi per nosaltres (ja estem al front del govern), sinó pel que suposa per la població si aquest acord fructifiqués. Està clar que la millor forma de desenvolupar projectes en benefici de tots és amb una estabilitat i fortalesa de govern. Però no enganyem ningú si diem que les possibilitats de que això fructifiqui són molt reduïdes.

La nostra línia d'actuació sempre ha estat positiva, amb missatges positius i sense entrar amb conflictes ni discussions estèrils. Nosaltres hem desenvolupat uns projectes per Premià de Mar amb els que es podrà esta d'acord o no, però hem rebut el suport de més premianencs que els altres. I és cert que per nosaltres sols no podem continuar amb els projectes que ens agradaria i hem d'arribar a acords amb altres grups. Però els altres grups que han de formar aquesta taula han manifestat obertament la seva enemistat envers nosaltres. Encara recordem les mentides i insults en la campanya electoral, els debats lamentables o les declaracions del seus caps de llista manifestant la necessitat de fer-nos fora del govern com a principal objectiu. O la creació d'una taula per la república que pretenia arribar a acords excloents justificats amb el moviment independentista.

No es cap novetat si diem que les nostres ideologies estan força allunyades. Nosaltres no entenem l'ocupació d'habitatges o de naus industrials, defensem la llibertat individual reflectida en la propietat privada, en el desenvolupament d'activitats empresarials o en la tria d'escola pels fills, i creiem en la col·laboració público-privada en la prestació més eficient dels serveis als ciutadans. I els nostres votants no entenen com es pot donar suport i participar en un assalt a l'Ajuntament per part d'uns regidors emparant-se en un desnonament per impagament de lloguer que no s'han preocupat d'analitzar en quines circumstàncies es produïa, o el mateix dia de fer-se pública aquesta proposta de taula de diàleg, assetjaven una administració de finques culpabilitzant els seus treballadors de tots els mals que ells veuen a la societat.

No obstant, crearem la taula de diàleg perquè volem confiar en una canvi d'estratègia per part d'aquests tres grups (digueu-nos ingenus). Però al mateix temps continuarem mantenint les converses que estem tenint amb els altres dos grups PSC i Ciutadans, amb els que venim dialogant des de fa temps, sense acords, però amb la línia de compartir el nostre principal objectiu, que és la millora del benestar de les persones que viuen a Premià de Mar