Escut de Premià de Mar
(Miquel àngel Méndez – 6/11/2019)
Junts per Premià de Mar - PDeCAT (JxCAT-PDeCAT) 2019-2023
06 NOVEMBRE 2019

Ara fa justament un any que es va posar en marxa un nou servei municipal: el Premià de Mar Bus, autobús urbà que permet comunicar gran part dels barris de la població amb els principals serveis, com ara el Centre d'Atenció Primària, la Biblioteca, la Piscina municipal o les zones comercials. A part d'això es va pretendre esponjar i reduir el trànsit de vehicles pels nostres carrers, potenciant l'aparcament d'aquells que venen de més lluny als afores i la utilització d'aquest transport públics per l'interior.

Per complir aquests objectius es va considerar que la millor manera d'implantar-lo era sense cost per l'usuari (gratuït). I creiem que aquest és un aspecte molt valorat. Fa un temps que ens estem plantejant la distribució de targetes de transport que regulin les aglomeracions que, en moments puntuals, s'estan produint. Unes targetes gratuïtes a partir d'una edat i amb un cost simbòlic per a la resta d'usuaris. Com aquest és un procés complex de gestionar, ho volem treballar amb calma.

Parlo d'aquest servei en aquests moments com a exemple de tot el que hem intentat fer durant els darrers mesos / anys: facilitar als veïns aquells serveis que facin millorar el benestar dels que vivim a Premià de Mar. És la nostra obligació com a representants escollits i ho hem intentat des del Govern municipal, amb el suport d'aquells partits que s'han preocupat pel mateix. I per demostrar-ho, a part d'aportar idees, han donat suport a les partides pressupostàries necessàries. Altres en canvi, que mai han ajudat a aprovar un Pressupost, s'han volgut atribuir l'autoria d'alguns serveis com l'autobús. Difícil d'entendre.

Altres serveis desenvolupats recentment serien: Arranjaments de carrers, voreres i clavegueram, millora integral de l'enllumenat, il·luminació del Passeig Marítim, nous enjardinaments a places i carrers, nou espai lúdic al Port, reforma de la Gran Via, millora integral del servei de neteja, subvenció de llibres i material escolar o els nous canals de comunicació amb l'Ajuntament. Són una mostra de molts altres serveis. Però encara falten moltes coses per fer, som conscients. I les volem anar fent durant els anys vinents i volem comptar amb la col·laboració d'altres grups polítics amb representació perquè estem convençuts que ens veu triar a tots per això, per millorar els serveis.

D'aquesta forma la bona acceptació que sabem que ha tingut el Premià de Mar Bus es veurà complementada amb més coses.