Escut de Premià de Mar
Notes de Premsa
03 ABRIL 2020

El Servei Català de la Salut de la Generalitat de Catalunya (CatSalut) ha pres les regnes de la residència de Ca n'Amell, a Premià de Mar, després de constatar una gestió irregular del centre des del moment de la declaració de l'estat d'emergència per la pandèmia de COVID19. En aquest sentit, la residència no va comunicar fins el passat 1 d'abril la defunció de dues persones per coronavirus, malgrat que des del dia 23 de març el Centre d'Assistència Primària (CAP) estava reclament-los les dades de pacients i possibles afectats.

Aquesta situació ha generat que, per ordre explícita de CatSalut, professionals d'assistència primària hagin entrat a la residència aquest divendres per intervenir la gestió del centre. Per llei, Ca n'Amell ha de pemetre l'accés complet als pacients i als registres. En aquest sentit, fonts de CatSalut informen que a hores d'ara hi ha un grup de residents sospitosos d'haver desenvolupat coronavirus, ara controlats i supervisats per professionals d'assistència primària.

L'Ajuntament de Premià de Mar no descarta emprendre les accions legals que siguin pertinents per tal de reclamar responsabilitats.