Escut de PremiÓ de Mar
Notes de Premsa
08 JULIOL 2020

Aquest matÝ s'ha fet a la plaša de l'Ajuntament l'enlairada de coets i la repicada de campanes, que simbolitzen el tret de sortida de la Festa Major. Les circumstÓncies derivades de la pandŔmia de COVID-19 obliguen que d'enguany sigui una festa necessÓriament diferent. Les mesures de seguretat per evitar nous contagis de la malaltia, en especial pel que fa al manteniment de les distÓncies i a evitar les concentracions no permetien planificar una festa com la dels altres anys. Tot i aix˛, s'ha elaborat un programa que permetrÓ participar de la Festa Major a travÚs del web de la Festa Major, de les xarxes socials i de RÓdio PremiÓ de Mar. Els primers actes, com ara l'Euf˛ria petita i l'Euf˛ria, ja es van celebrar ahir dimarts. 

El fil conductor dels pirates i els premianencs es mantindrÓ en tot moment, aixÝ com els actes principals, que tot i que no seran presencials, permetran veure, escoltar i sentir la festa. I tambÚ participar-hi.

Des d'on es pot seguir la festa?
Festamajor.pdm.cat
Instagram de la Festa Major
Twitter de la Festa Major
Facebook de la Festa Major
Canal de Youtube de la Festa Major 
RÓdio PremiÓ de Mar: 95.2 FM  
Des dels balcons i terrats (alguns dels actes)

QuŔ hem de fer per poder seguir i participar de la festa?
A travÚs del programa publicat al web de la Festa Major festamajor.pdm.cat/programa/ podeu consultar els actes que es fan cada dia, a quina hora es fan i com els podeu seguir.  A l'hora indicada, s'activarÓ el vÝdeo o l'enllaš per poder accedir als continguts.

Al mateix temps, des de les xarxes socials de la Festa Major, cada dia anirem anunciant i reproduint els actes.
Estigueu atents perquŔ en molts dels actes hi podeu participar activament, tant des dels balcons, finestres i terrats, com des de les xarxes  socials.

Actes oficials
L'enlairada de coets i la repicada de campanes, el pregˇ de la Festa de l'Any, a cÓrrec de l'entitat de l'any, Barca de Mitjana, i el ball de gegants, es podran seguir de manera virtual (consulteu a festamajor.pdm.cat/programa els horaris i com seguir-ho).

Actes que es podran seguir tant des dels balcons, finestres i dels terrats com des del web, xarxes socials i RÓdio PremiÓ de Mar
L'Euf˛ria, que es va celebrar dimarts dia 7.

Som piraaaates... +  Invasiˇ pirata, dimecres dia 8 a partir de les 22 h. Un cop hagin arribat els pirates, tot el poble s'omplirÓ amb el so del seu himne. Ens hi ajudeu des dels vostres balcons, finestres o terrats?

Correfoc d'escamots, dia 11 a les 22.30 h (a travÚs de balcons i terrats i d'Instagram Live).

Expulsiˇ i Batalla final (Una hist˛ria de Premianencs i pirates,  capÝtol 5: Els fem fora!), diumenge dia 12 a les 18.30 h. A les 18.45 h sonarÓ l'himne premianenc a tot el poble. Feu que tambÚ se senti des del vostre balcˇ, finestra o terrat!  

Fi de festa Major de la COVID-19 (focs d'artifici des de diferents punts de la vila, perquŔ els pugueu gaudir des d'allÓ on sigueu). Sintonitzeu RÓdio PremiÓ de Mar i gaudiu de l'efecte piromusical. Diumenge 12 a les 23 h. 

Participar en els actes des de les xarxes socials
L'esperit participatiu de la festa s'ha volgut mantenir, i per aquest motiu s'han preparat diferents reptes i activitats:

Reptes diaris. Cada dia es demanarÓ un repte a travÚs d'Instagram, Twitter i Facebook.
Un cop finalitzi la Festa Major se sortejarÓ un lot de productes de la festa entre totes les persones que hagin fet tots el reptes. ╔s imprescindible afegir l'etiqueta (#) de dada repte.

Escape Room. Aquest any l'Omar i els seus pirates han preparat diverses proves que caldrÓ superar.
A partir del dimecres dia 8, cada dia tindreu tres nous enigmes per aconseguir derrotar els pirates.

Jocs online. Torneig de jocs en lÝnia: FIFA 2020, Fortnite, League of Legends i Clash Royale. Les inscripcions finalitzen el 7 de juliol i es poden fer a travÚs del festamajor.pdm.cat..
Les finals de cada un dels jocs es podran veure a travÚs del web festamajor.pdm.cat.

Participaciˇ de les entitats
Com sempre, les entitats seran molt presents durant la Festa Major. AixÝ, a travÚs del web i de les xarxes socials podreu seguir i/o participar de diverses activitats, com ara els reptes fotogrÓfics, aprendre a ballar sardanes, a elaborar el pa amb vi i sucre o el rom cremat, o veure concerts o activitats de cooperaciˇ.

Una hist˛ria de premianencs i pirates per capÝtols
Cada dia, a travÚs del web festamajor.pdm.cat., d'Instagram i de Youtube, s'estrenarÓ un capÝtol de la sŔrie que s'ha rodat sobre els premianencs i els pirates. Consulteu al programa l'hora d'emissiˇ de cada dia.