Escut de Premià de Mar
Entitats premianenques
 
  • Numero de registre d'entitat a l'Ajuntament de Premià de Mar: 
    222
  • President/a: 
    Josep Aracil i Xarriè
  • Seu social: 
    Centre Cívic
  • Adreça: 
    C/Esperança,19
  • Mòbil: 
  • Pàgina web: 
  • Associació sense ànim de lucre que té com objectiu superar les seqüeles negatives neurològiques produïdes per Dany Cerebral Adquirit (DCA), inicialment en casos de post-ictus crònic i també degudes a l'envelliment per la manca d'activitats físiques o mentals. Els tractaments que ho requereixin, seran desenvolupats per personal amb la titulació adient.

    Servei d'orientació i informació a disposició de tots els ciutadans afectats per DCA, els seus familiars i cuidadors, que vulguin informació sobre el DCA.

    Missió:

    Superar seqüeles negatives neurològiques produïdes per Dany Cerebral Adquirit (DCA).

    Inicialment en casos de postictus crònic i també degudes a l'envelliment per la manca d'activitats físiques o mentals. Els tractaments que ho requereixin, seran desenvolupats
    per personal amb la titulació adient.

    Principis bàsics:

    L'evidència científica de la neuroplasticitat, com la capacitat del cervell per poderse reciclar, es tingui l'edat que es tingui.

    L'empoderament del pacient d'una manera global, tenint en compte la seva dimensió física, emocional, mental i espiritual.

    Objectius:

    Millorar la qualitat de vida de les persones afectades i la dels seus familiars, proporcionant informació veraç i assequible sobre el DCA.

    Poder oferir teràpies complementaries a les farmacològiques: com rehabilitació neurològica, fisioteràpia, logopèdia, teràpia ocupacional, atenció psicològica, musico teràpia, tenint en compte, de forma preferent, serveis públics, però també privats.

    Facilitar la connexió entre les persones afectades a través de l'associacionisme, representant davant de l'Administració Pública i altres institucions els interessos de les persones afectades per DCA, les seves famílies i els seus cuidadors.

    Donar a conèixer el DCA a la societat en general a través de conferències, xerrades, cursos de formació, publicacions, vídeos, biblioteca especialitzada, participació en
    actes científics, etc.

    Col·laborar amb investigacions que tinguin com a objectiu millorar la qualitat de vida de les persones afectades i també amb els especialistes que intervenen en el tractament integral de les persones afectades per DCA, mantenint una comunicació contínua i fluida.

    Activitats:

    Servei d'orientació i informació a disposició de tots els ciutadans afectats per DCA, els seus familiars i cuidadors, que vulguin informació sobre el DCA.

    Activitats d'oci i temps lliure per als socis i els seus familiars. L'Associació podrà oferir un ventall variat d'activitats lúdiques per poder compartir el temps lliure, experiències, coneixements, hobbies, i altres entreteniments.

    L'Associació podrà promoure col·laborar o desenvolupar jornades, conferències, xerrades i cursos de formació per a les pròpies persones afectades, els seus familiars, els
    professionals que treballen amb el DCA i els voluntaris.

    Creació de Grups d'Ajuda Mútua, organitzant trobades de persones que es reuneixen cada cert temps per intercanviar lliurement coneixements, experiències, inquietuds,
    sentiments, emocions, amb la finalitat de compartir i crear un suport d'ajuda mútua.

    L'Associació organitzarà un servei de Préstec d'Ajudes Tècniques, per a tots aquells socis/es que necessitin un bastó, caminador o cadira de rodes, per a un temps determinat, facilitant Informació i orientació general dels recursos assistencials i ajudes tècniques existents en la nostra comunitat