Escut de Premià de Mar
Notes de Premsa
24 AGOST 2020

El pressupost municipal de 2020 ha quedat aprovat inicialment de forma automàtica després que no s'hagi presentat cap moció de censura contra el govern de la vila. Ara s'obre un període de 15 dies durant el qual es poden presentar al·legacions. Finalitzat aquest període, el pressupost quedarà aprovat definitivament.

El projecte de pressupost de 2020 inclou més d'1.700.000 € en prestacions directes de serveis a les persones, amb un increment 614.000 € en prestació de béns i serveis, 700.000 € en reducció de taxes d'escombraries comercials, terrasses de bars, escola bressol o escola de música i 400.000 € en ajuts socials ja aprovats. En el capítol d'inversions destaca la finalització de projectes aprovats en exercicis anteriors, com la rotonda de la carretera de Premià de Dalt, la museïtzació del Museu Romà o la reforma de la masia de Can Manent, però també el nou mòdul de l'escola La Lió o la instal·lació de càmeres de seguretat a diversos punts de la vila, entre d'altres.

Pel que fa al capítol d'ingressos, el pressupost compta amb 700.000 € menys pels ajustaments en la recaptació d'impostos i taxes que es va fer per ajudar als sectors més desfavorits afectats per la crisi de la COVID-19.
Cal recordar que l'Ajuntament ha estat funcionant fins ara amb el pressupost de 2018 prorrogat.

Un procés que va començar el 15 de juliol

L'aprovació inicial del pressupost municipal es produeix després que el projecte no fos aprovat en la sessió del ple municipal del 15 de juliol. A partir d'aquest fet, l'equip de govern (JxCAT-PDeCAT i PSC-UxP-CP) va convocar una qüestió de confiança que es va dirimir en un ple extraordinari el 22 de juliol i que no va superar. A partir d'aquí, seguint les indicacions de la Llei de Règim Electoral, es va obrir un període de 30 dies perquè l'oposició municipal (ERC-JxP-AM, CP-AMUNT, C'S i PECP) presentés un candidat alternatiu. Finalitzat aquest període sense que s'hagi presentat cap candidat per formar un nou govern alternatiu a l'actual, de forma automàtica queda aprovat inicialment el projecte de pressupost municipal de 2020 i es manté l'actual govern.