Escut de Premią de Mar
Notes de Premsa
24 NOVEMBRE 2020

Demà dimecres, dia 25 de novembre, es commemora el Dia internacional per a l'eliminació de la violència envers les dones. L'Ajuntament participa de la commemoració tot i que les restriccions motivades per la pandèmia no permeten l'organització d'activitats de participació popular. No obstant això, des de la taula de Gènere municipal s'ha volgut donar visibilitat a la commemoració mitjançant un seguit d'accions alternatives.

Algunes d'aquestes accions ja s'han dut a terme. És el cas de la producció i difusió a les xarxes socials municipals del vídeo "El masclisme no té vacuna" contra la violència de gènere. L'Ajuntament ha participat també de la campanya «Diposita aquí el teu masclisme» de l'Institut Català de les Dones consistent a fer visible aquest lema als contenidors d'escombraries de la vila mitjançant uns adhesius que s'hi han enganxat. Això a banda, s'han penjat banderoles amb l'eslògan «No a la violència masclista» als fanals dels principals carrers de la vila, i es repartiran mascaretes referides al 25 de Novembre al personal de les escoles.                                                                                                          
                                                                                                                                                     
D'altra banda, l'Ajuntament s'ha adherit al manifest unitari sobre la jornada del 25 N, que ja va ser llegit pels regidors de tots els grups municipals en el decurs del ple ordinari de novembre de la setmana passada, i demà dimecres, entre les 18 i les 23 h, la façana de l'antiga casa consistorial s'il·luminarà de color lila per visibilitzar el missatge del Dia internacional per a l'eliminació de la violència envers les dones. A la balconada de la mateixa façana durant tot el dia, hi haurà penjada una pancarta al·lusiva a la jornada.                            

A banda d'aquestes activitats, Ràdio Premià de Mar farà demà una programació especial dedicada al 25 N que comptarà, entre altres convidades, amb la participació de la regidora d'Igualtat, Pilar Guardeño, que llegirà el manifest unitari després del butlletí horari de les 12 h.

Continua el cicle de cinema amb perspectiva de gènere

Per la seva part, i partir de l'entrada en vigor aquest dilluns de les primeres mesures obertura progressiva d'activitats després de les restriccions anti-COVID que permeten l'obertura dels cinemes amb un 50% de l'aforament, aquest dijous es reprèn el cicle de cinema amb perspectiva de gènere que organitza la Taula de Gènere. Ho farà a les 19.30 h amb la pel·lícula "Criadas y señoras", de Tate Taylor. L'entrada és gratuïta. Per poder accedir a la sala cal passar per taquilla i recollir l'entrada el mateix dia de la projecció, a partir de les 18 h, o descarregar-la des del web de l'Espai l'Amistat.                                                                                                                

×  
El masclisme no té vacuna El masclisme no té vacuna

Manifest unitari 25 N 2020

Manifest unitari Dia internacional per a l'eliminació de la violència envers les dones 2020

Fitxer: Manifest_25N_2020.pdf

Format: Acrobat-PDF
Pàgines: 4
Mida: 260.26 kB