Escut de Premià de Mar
Notes de Premsa
14 DESEMBRE 2020

Sota el lema Compartim el civisme l'Ajuntament ha endegat una campanya de conscienciació ciutadana centrada en el civisme i, més concretament, en el manteniment de la neteja viària. L'objectiu de la campanya és recordar els hàbits bàsics del civisme, així com la necessitat de la col·laboració ciutadana a l'hora de fer possible que els carrers i les places estiguin més nets, tot respectant les normes i no embrutant l'espai públic.

La imatge de la campanya recorda les publicacions a la xarxa Instagram, mitjançant un to proper, a través de la qual es recorden accions cíviques com ara la correcta utilització de les papereres; recollir les defecacions dels gossos i portar ampolleta d'aigua per als orins; no deixar trastos al carrer ni al costat dels contenidors; no fer pintades a les parets; i no enganxar cartells fora dels espais habilitats.

Coincidint amb la campanya, agents cívics municipals estaran als espais públics de la vila recordant als i les vianants la necessitat de complir amb aquestes accions cíviques per mantenir la convivència ciutadana.
    
Les publicacions de la campanya a les xarxes socials aniran acompanyades de l'etiqueta #CompartimElCivisme

Conscienciació ciutadana

Cal recordar que el 2018 es va aprovar una Ordenança Municipal de Civisme i Convivència Ciutadana, amb l'objectiu posar al dia les normes de convivència a la vila, afavorir la tolerància i el respecte i impulsar el civisme entre la ciutadania per assegurar un ús adequat de l'espai públic. Des de l'aprovació de l'ordenança s'han anat fent diverses campanyes de conscienciació ciutadana.

Les sancions per incompliment de l'ordenança arriben als 3.000 €.

Cartell Compartim el Civisme