Escut de PremiÓ de Mar
Les places d'aparcament gratu´t es mantindran
Notes de Premsa
20 GENER 2021

Aquest matÝ han comenšat els treballs de pintura d'un nou tram de carril per a bicicletes al carrer de Santiago Rusi˝ol entre els carrers del Pintor Pau Roig i del Doctor MartÝ Casas. El nou carril ocupa la franja de carrer que al mes de juny, amb motiu de les restriccions per la COVID-19, es va convertir en espai per a vianants.

Aquest carril bici se suma als ja existents i suposa un pas endavant en la mobilitat sostenible del municipi i en la pacificaciˇ dels seus carrers. Alhora, permetrÓ mantenir les mateixes places d'aparcament gratu´t que hi havia fins ara.

Cal recordar que el 2018 es va fer una reuniˇ entre representants de l'Ajuntament i ve´ns i ve´nes del sector Est-Can Ferrerons i es van consensuar un seguit de mesures per pacificar el trÓnsit de la zona, entre les quals hi havia la incorporaciˇ d'un carril bici al carrer Santiago Rusi˝ol i fer el carrer de doble sentit. Finalment, un cop finalitzin els treballs del carril bici, el carrer continuarÓ essent d'un sol sentit. D'aquesta manera es prioritza, a mÚs de la sostenibilitat, la pacificaciˇ del barri, una mesura que ja s'estÓ aplicant a altres zones, com ara a la carretera de PremiÓ de Dalt i que es vol anar fent extensiva a tot arreu on sigui possible.

Les altres mesures que es van acordar amb els ve´ns i ve´nes, com ara no tallar el tram del carrer de Ramon de Penyafort entre els carrers dels Batlles i dels Capitans de Mar, mantenint el sentit en direcciˇ muntanya i afegint senyals d'stop a les cru´lles; i canviar de sentit el tram del carrer dels Batlles comprŔs entre els carrers de Santiago Rusi˝ol i Llevant (carretera de Vilassar de Dalt), en direcciˇ oest i colĚlocar bandes reductores de velocitat al carrer Doctor MartÝ Casas, ja s'han realitzat.

Carril bici carrer de Santiago Rusi˝ol 02