Escut de PremiÓ de Mar
Les Biblioteques del Maresme presenten la guia “Llegir en Veu Alta: un plaer compartit”
La Biblioteca
09 FEBRER 2021

Les Biblioteques Municipals del Maresme presenten la guia “Llegir en Veu Alta: un plaer compartit” en el marc del nou projecte de comarca “Donem Veu a la Lectura”.

Coincidint amb el Dia Internacional de la Lectura en Veu Alta, aquest mes de febrer les Biblioteques del Maresme presenten la guia “Llegir en Veu Alta: un plaer compartit” que s'ha elaborat amb la colĚlaboraciˇ i assessorament de l'escriptora mataronina Lola Casas. Amb aquesta guia es pretÚn oferir una eina prÓctica per a pares i mares, professorat i personal bibliotecari, que vulguin practicar la lectura en veu alta amb infants d'edats compreses entre 6 i 12 anys.

AixÝ, la guia inclou orientacions prÓctiques, propostes literÓries per a tots els gustos i poemes propis de la Lola Casas. La guia estarÓ disponible a les biblioteques del Maresme i per a tothom interessat en aquesta prÓctica.

Les Biblioteques Municipals del Maresme volen esdevenir un dels referents de la lectura en veu alta a travÚs de l'acompanyament, l'assessorament, la motivaciˇ i l'aprenentatge. Per aix˛ han dissenyat un conjunt d'accions encaminades a donar a conŔixer i promoure la lectura en veu alta, alhora que fer visibles els valors i beneficis que tÚ aquesta prÓctica, no nomÚs pels infants i joves, sinˇ tambÚ per a totes les edats i condicions. Totes aquestes accions van dirigides als professionals de l'Ómbit de l'educaciˇ, de les famÝlies, de les pr˛pies biblioteques, i en general a tothom que vulgui fomentar el gust per la lectura en veu alta.

Dins el projecte les biblioteques ofereixen sessions formatives, maletes pedag˛giques i lots de documents dirigits als centres educatius, programaciˇ d'activitats (tallers, clubs de lectura, exposicions...) i trobades virtuals amb referents de la lectura en veu alta, entre molts altres recursos. Les Biblioteques Municipals del Maresme, a travÚs dels seus canals habituals de comunicaciˇ aniran informant de tots els esdeveniments programats.