Escut de Premià de Mar
Notes de Premsa
14 ABRIL 2021

Els pròxims dies, començaran les obres de reforma de la masia de Can Manent. L'objectiu dels treballs és l'adequació i modernització de l'espai per facilitar el seu ús per part de les entitats i la ciutadania.

Entre les actuacions plantejades al projecte hi haurà accions encaminades a la millora de l'accessibilitat de l'antiga masia, com ara la instal·lació d'un ascensor al pati posterior de l'edificació principal i l'eliminació de desnivells i obstacles. També es duran a terme obres perquè els espais existents esdevinguin més diàfans i compleixin amb la normativa antiincendis, i per guanyar un espai aïllat acústicament. D'altra banda, es reubicaran els lavabos per fer-los més accessibles i es restauraran les façanes i les parts que envolten l'edifici.

També s'actuarà rebaixant el paviment de la planta baixa de l'edifici de carrer de Sant Josep per millorar-ne les condicions d'accessibilitat, entre altres accions.

En l'actualitat, l'edifici és la seu de la Coordinadora de colles de cultura popular de Premià de Mar De Bòlit! Un cop enllestits els treballs, s'ha previst que les figures festives de Premià de Mar estiguin exposades a l'antiga masia.

Les obres tenen un termini d'execució de 8 mesos.

Cal recordar que la masia de Can Manent està catalogada com a Bé Cultural d'Interès Local (BCIL). Amb les primeres referències documentals datades el 1618, al llarg de la seva història l'edifici ha estat parada de diligència amb fonda, i fàbrica de pel·lícula per cinema, entre d'altres. Més recentment, l'edifici va acollir la primera biblioteca municipal de Premià de Mar i el Museu d'Estampació Tèxtil, abans que ambdues institucions es traslladessin a les seves ubicacions actuals.