Escut de Premià de Mar
L'autor del cartell guanyador és Jaume Gubianas i la guanyadora del cartell infantil ha estat Mia Carosia
Notes de Premsa
17 JUNY 2021

El dibuixant i il·lustrador Jaume Gubianas ha estat el guanyador del Concurs de cartells de la Festa major de Premià de Mar 2021. El cartell representa les figures del pirata Omar i dels premianencs Esther i Martí agafats de les mans sobre un fons blau.

Gubianas, nascut a Navàs (Bages) ha publicat dibuixos i vinyetes a les revistes Cavall fort i El Pou de la Gallina, entre altres. Al llarg de la seva trajectòria, ha il·lustrat també auques de temàtica catalana, com l'Auca de la Catalunya Nord o l'auca de les Quatre Columnes Catalanes.
Per la seva part, el concurs infantil de cartells l'ha guanyat la premianenca Mia Carosia, d'11 anys. La Mia estudia 5è de primària a l'escola Mar Nova i les seves principals aficions són la pintura, el teatre que fa al Patronat, i jugar a vòlei.

El total, per al premi de la categoria adulta es van presentar 18 cartells de 17 participants diferents, 7 dels quals eren provinents de Premià de Mar i la resta d'altres localitats, com el que ha resultat guanyador. En la categoria infantil es van rebre 35 cartells de 34 participants, tots ells de Premià de Mar.

Una Festa major encara marcada per la COVID-19

Tot i la millora de les condicions sanitàries i el relaxament de les mesures de prevenció de contagis, la Festa major 2021, que se celebrarà entre el 6 i l'11 de juliol, encara no es podrà viure amb tota la normalitat. Així, tot i que es recuperen actes presencials, l'accés del públic s'haurà de fer mitjançant reserva prèvia. La majoria dels actes es faran a quatre punts de la vila: el parc del Palmar, els patis de l'institut Premià de Mar i de l'escola La Lió i la plaça de Salvador Moragas i Botey, al davant del Museu de l'Estampació. D'altra banda, enguany encara no hi podrà haver desembarcament pirata adult, però sí que es recupera l'infantil, tot i que serà estàtic. Per la seva part, el pregó es farà al pati de l'escola La Lió i anirà a càrrec del voluntariat que va significar-se amb accions solidàries durant el confinament, reconeguts pel ple d'abril com a Col·lectiu de l'any 2021. Finalment, el castell de focs no es farà a la platja sinó a diversos punts de la vila, tal com es va fer l'any passat, i la botiga de Festa major estarà ubicada al Centre Cívic del carrer de l'Esperança.

Pròximament es podrà consultar el programa complet i la informació sobre la reserva d'entrades al web de la Festa Major.

Cartell Festa Major 2021

Jaume Gubianas

Mia Carosia