Escut de Premià de Mar
Avui divendres es convoca als i a les joves de la vila a una trobada a la masia per posar en comú el que volen trobar a Can Salamó
Notes de Premsa
08 OCTUBRE 2021

L'Espai jove ubicat a la Masia de Can Salamó es troba en funcionament des del passat setembre i va incorporant nous serveis a mesura que avança el curs.

Precisament, i amb l'objectiu de conèixer les opinions sobre el que volen trobar en l'equipament per part dels que han de ser els seus usuaris i usuàries, s'ha convocat una trobada a la masia aquesta tarda, a les 17.30 h, en la qual els i les joves que ho desitgin podran aportar les seves idees.

Punt d'Informació Juvenil (PIJ)
                                                             
L'Espai Jove Can Salamó compta amb el Punt d'Informació Juvenil (PIJ) Can Salamó, que atén de dilluns a divendres de 2/4 de 5 de la tarda a 8 del vespre. Es tracta d'un servei d'informació i assessorament adreçat a joves sobre tots aquells temes que els puguin interessar en matèria d'educació i formació (ensenyament reglat i no reglat, beques, orientació acadèmica, educació en el lleure...); treball (recerca de feina, orientació laboral, formació, treball a l'estranger...); salut i prevenció (alimentació i trastorns alimentaris, sexualitat i anticoncepció, sida i malalties de transmissió sexual, drogues i conductes addictives...); habitatge (informació dels recursos que hi ha a l'abast dels i les joves); cultura i oci (activitats culturals, beques, concursos, agendes culturals...); societat, associacionisme i participació (suport, assessorament i informació); i turisme i activitats d'estiu (recursos per organitzar vacances i estades, allotjaments, activitats d'estiu, intercanvis, informació turística...). En aquest sentit, s'ofereix informació i orientació, amb l'acompanyament i l'atenció personalitzada per part de professionals.

A la mateixa masia es troba també l'Espai de trobada, un lloc polivalent i d'accés lliure concebut com a espai de trobada i relació de joves, que inclou punts de connexió a Internet, wifi, jocs, activitats programades, o el taller de Joves en Acció, entre altres.

En època d'exàmens la sala polivalent s'habilita com a sala d'estudi. Fora d'aquestes èpoques, sempre que no hi hagi una activitat programada també es podrà utilitzar com a sala d'estudi.

Un altre servei en funcionament a l'Espai Jove Can Salamó és el Reforç escolar, on estudiants de 12 a 16 anys poden anar a fer deures els dimarts de 17.30 a 19.30 h, comptant amb la presència d'una dinamitzadora.

Pròximament es donarà a conèixer el calendari d'activitats i tallers oberts als i a les joves de la vila, i que es posaran en marxa durant el present mes d'octubre.

Cal recordar que l'Espai Jove Can Salamó es troba al carrer de la Plaça, 65. S'hi pot contactar a través de l'aplicació WhatsApp al número 670 23 20 83, trucant al 93 752 99 96, escrivint a cansalamo@premiademar.cat o a través del compte d'Instagram @espaijovecansalamo.