Escut de Premià de Mar
Notes de Premsa
02 DESEMBRE 2021

L'artista resident a Premià de Mar Claudia Serrahima, i les ballarines Aina Gargallo i Anna Vila, de la companyia La Dansívora, són les responsables dels projectes guanyadors de la primera edició dels premis "Espai l'Amistat" que s'han donat a conèixer aquest matí.

L'espectacle presentat per Claudia Serrahima presenta les experiències vitals d'un capità de vaixell del 1900 narrades a partir de les cartes que enviava a la seva família. El jurat ha valorat especialment el projecte pels seus valors històric i emocional, i per posar en relleu la memòria històrica més propera, ja que el projecte es basa en la investigació sobre la vida del besavi de l'artista, que era fill de Premià de Mar.

Serrahima és una artista multidisciplinària i gestora cultural. L'equip artístic del projecte està format també per Pau Matas, Blai Juanet, Xavier Bobés i el col·lectiu artístic VVAA.

Per la seva part, Aina Gargallo i Anna Vila de la companyia La Dansívora van proposar dur a l'escenari una obra de dansa amb música creada especialment per Lluís Alba, compositor amb una llarga trajectòria i molta experiència en espectacles familiars. L'espectacle parla de la soledat que pateixen molts avis i àvies a partir de la narració d'una història real. El jurat ha valorat especialment el fet d'apropar la dansa al públic més jove i els valors socials que la proposta transmet.

Tant l'Aina Gargallo com l'Anna Vila compten amb formació en dansa als Estats Units i al Regne Unit, respectivament, a més d'una extensa experiència professional en aquesta especialitat.

Cal recordar que l'Ajuntament ha convocat aquesta primera edició dels premis "Espai l'Amistat" amb la voluntat de donar suport a la creació artística, tot ajudant a reactivar un sector que, com és el cas de les arts escèniques, va resultar fortament castigat per la pandèmia de la COVID-19.

Els dos premis estan dotats amb 4.000 € cadascun. A més, les propostes guanyadores tindran l'oportunitat d'estrenar la seva obra a l'Espai l'Amistat durant la tardor de 2022.