Escut de Premià de Mar
A la reunió van assistir els tres regidors del grup municipal del PSC-UxP-CP a l'equip de govern, Pilar Guardeño, David Gutiérrez i Mari Luz Cánovas, i els tres del Cs, Josep Maria Cano, Nieves Avendaño i Raquel Solana.
Notes de Premsa
07 GENER 2022

El passat dimarts, 4 de gener, va tenir lloc una reunió entre una delegació de l'equip de govern encapçalada per la regidora de Salut, Pilar Guardeño, i els membres del grup municipal de Cs. La reunió havia estat proposada per aquest grup municipal per mostrar la seva inquietud sobre la situació del CAP de Premià de Mar.

En la trobada, la regidora de Salut va valorar la tasca que es fa des del CAP i va aclarir que la situació que es viu a Premià de Mar no dista de la resta de CAP d'arreu de Catalunya, donada la falta de mitjans tècnics, humans i econòmics que pateix l'Atenció Primària a Catalunya.

En la mateixa reunió, Pilar Guardeño va explicar que, durant el 2021, des de la regidoria de Salut s'ha impulsat el Pla Local de Salut, que estarà enllestit al segon semestre d'aquest any. També s'han realitzat tallers a totes les escoles i institut sobre prevenció contra les drogues, tabac, sexualitat o addicció a les pantalles, entre d'altres. A més a més, s'han fet, conjuntament amb la Fundació Hospital, diversos tallers, grups de suport d'ajuda mútua o suport emocional a treballadores de centres residencials. Amb la CFP s'han dut a terme tallers d'art-teràpia, cuina o sexualitat amb la SRC Burriac. Així mateix, des de l'Ajuntament es col·labora activament amb les residències i entitats de salut del municipi.

D'altra banda, els regidors de l'equip de govern van informar els de Cs que s'estava treballant en la composició de la Junta Local de Salut, un nou òrgan pel qual s'ha sol·licitat l'assistència del conseller o de la directora general de Salut de la Generalitat. També es convidarà a la direcció del CAP, a una representació de les farmàcies locals, de les residències, als representants del Consorci Sanitari de l'Hospital de Mataró i als grups municipals de l'oposició.

Cal recordar, d'altra banda, que a l'edifici de l'antiga Casa consistorial hi ha un punt centralitzat de PCR de tot el Maresme i el grup de seguiment telefònic, que gestiona les altes i baixes mèdiques, contactes estrets, etc. També s'han impulsat diverses accions comunitàries de vacunació massiva contra la COVID-19 o la grip.

El govern i el grup municipal de Cs s'han emplaçat al pròxim 20 de gener per continuar tractant els temes que van ser objecte d'aquesta reunió.