Escut de Premià de Mar
L'Agenda
 
El pròxim 6 de març celebrem la conferència "El relat indià. Una lectura en femení", on es parlarà de la presència de la dona en una història, en una aventura, com és la dels "americanos", on històricament han estat sempre els homes, caracteritzats per personatges intrèpids d'accions heroiques els que han tingut el paper protagonista.

La conferència és una dissertació de caràcter divulgatiu que vol mostrar que, encara que hagi quedat amagat, les dones tenen un paper en aquest relat i, per tant, una importància que cal ser reivindicada. Parlem de mares, filles, dones i vídues d'indians: des de l'inici al final del viatge.

I és que el relat indià no és només una aventura americana sinó també una tornada a casa, amb un munt de conseqüències, de referències escrites i visuals que ens en parlen, de dones de totes les classes socials: de les més humils a les més riques, passant per dones de gran nivell intel·lectual i algunes ben destacades pel seu reconegut abolicionisme.

Aquesta conferència, a càrrec de l'historiador de l'art, divulgador cultural i col·laborador de la Xarxa de Municipis Indians Joan Miquel Llodrà, tindrà lloc el pròxim dia 6 de març amb motiu dels actes associats al 8M en commemoració al Dia Internacional de les Dones, a les 12h, al Museu de l'Estampació.