Escut de Premià de Mar
Notes de Premsa
08 JUNY 2022

Demà dijous, 9 de juny, començaran els treballs de transvasament de sorra a les platges del centre del litoral de Premià de Mar.

Enguany, l'aportació de sorra arribarà fins a l'espigó de l'estació cobrint la totalitat de la platja del Pla de l'Os. En total s'ha previst moure 12.288 m³ de sorra des de la platja de Llevant a les del centre, amb l'objectiu de deixar unes platges de 13 metres d'amplada des de les roques que protegeixen el passeig marítim fins a mar.                                                                              

El transvasament es farà per via terrestre mitjançant l'ús de camions. L'horari dels treballs serrà de dilluns a divendres de 7 a 19 h i en aquest horari el sector de platja on es treballi estarà tancat al públic. De 7 a 8 h els vehicles no emetran senyals acústics de marxa enrere per no destorbar el descans dels veïns. Durant els caps de setmana, la platja quedarà oberta al públic.

L'extracció de la sorra de la platja de Llevant es farà en 2 fases. En la primera, aproximadament fins a mitjans de la setmana vinent, l'àrea d'extracció se situarà a prop del dic del port. En la segona, l'extracció es farà a l'altra banda del torrent Amell, en direcció a Vilassar de Mar.

És previst que els treballs de transvasament finalitzin abans de Sant Joan.

Cal recordar que aquest operatiu no implica cap cost per a l'Ajuntament, ja que dur-lo a terme és obligació de l'empresa concessionària del port. D'altra banda, el Ministerio para la Transición Ecológica y el Reto Demográfico ha anunciat per  a la pròxima tardor l'inici del seu projecte d'estabilització del litoral al Maresme que ha d'implicar una solució més definitiva a la pèrdua de sorra a les platges que eviti nous transvasaments puntuals com el que s'inicia demà.

Des de l'Ajuntament demanem disculpes per les molèsties que puguin ocasionar aquests treballs entre els usuaris de les platges.

Plànol de les zones d'extracció de sorra de la platja de Llevant

Plànol de les zones d'aportació de sorra a la platja del Pla de l'Os