Escut de Premiā de Mar
Notes de Premsa
10 JUNY 2022

Davant la manca de resposta per part de la Generalitat per desbloquejar la signatura del conveni per a la construcció de l'escola Mar Nova, l'alcalde Rafa Navarro ha enviat aquest matí, a través de mitjans telemàtics oficials, una carta al president Pere Aragonès en la qual exposa la cronologia de promeses incomplertes per part del departament d'Educació i demana que, d'una vegada per totes, se signi el conveni que ha de permetre a l'Ajuntament iniciar la construcció del nou edifici.

La mateixa carta també s'ha enviat al conseller d'Educació, Josep González-Cambray; a la Delegació del Govern de la Generalitat a Barcelona (Toni Morral); a Serveis Territorials d'Educació al Maresme i el Vallès Oriental (Simó López); a la Vicepresidència del Govern (Conseller Jordi Puigneró); i a la Direcció de Serveis Territorials del Departament de Presidència a Barcelona (David Agustí).

Alhora, des de fa un mes, cada setmana s'ha demanat una reunió amb el conseller per tractar el desbloqueig del conveni i fins ara no s'ha obtingut cap resposta.

Reproduïm el text de la carta i adjuntem el document original:

 

Carta oberta al President de la Generalitat:

Molt Honorable President Aragonès,

Em permeto la llicència d'adreçar-li aquesta carta oberta després d'esgotar altres vies per aconseguir una fita que sembla molt senzilla, però que s'ha convertit en una font de neguit i perplexitat de la comunitat educativa de la població de la qual tinc l'honor de ser l'Alcalde, Premià de Mar. Des de fa més d'un any i mig, l'Ajuntament de Premià de Mar espera la signatura del conveni que ens permeti finançar al 100% la construcció de l'escola pública Mar Nova. Un any i mig esperant pacientment, acceptant explicacions convincents, com les eleccions de l'any passat i el consegüent canvi de càrrecs, i d'altres molt menys clares, com les que ens han anat donant des de finals de 2021. Ens van prometre el conveni signat abans d'acabar aquell any. Ens ho van tornar a prometre per a després de Nadal. Ens ho van prometre per tercera ocasió per a Setmana Santa de 2022. I aquí estem, a mitjans de juny, sense el conveni i sense cap explicació.

Des de fa un mes, he demanat pels canals oficials (EACAT) una reunió amb el Conseller d'Educació. No només ha declinat la proposta, sinó que l'Ajuntament de Premià de Mar no ha rebut cap tipus de resposta, malgrat la insistència. Es tracta, m'atreveixo a afirmar, d'una situació anormal, desconsiderada i impròpia de la col·laboració que se suposa entre administracions públiques. Sobretot, quan l'Ajuntament de Premià de Mar està assumint la responsabilitat original de la Generalitat de construir una escola que el Govern no tenia planificada, ni pensava planificar durant els pròxims 14 anys segons les informacions que ens van compartir des dels Serveis Territorials.

Molt Honorable President: la construcció de la Mar Nova no és només la consolidació d'un equipament de primera necessitat com una escola pública, sinó la consecució d'una lluita comunitària que es remunta a prop d'una dècada enrere. Durant aquest temps, la Mar Nova ha apostat per un projecte educatiu innovador i disruptiu, a la vegada que ha lluitat amb passió per la conservació del centre quananteriors governs van arribar a proposar el seu tancament. Amb els anys, l'escola s'ha convertit en un model d'èxit i una referència educativa, malgrat estar instal·lada des dels seus orígens en mòduls prefabricats.

Després de tanta lluita, després de tantes reivindicacions, després d'una aposta decidida i ferma del Consistori municipal (de tots els partits que el componen, amb determinació i sense fissures), després d'assumir l'avantprojecte del centre, després de tantes il·lusions generades davant de la culminació d'un trajecte tan tortuós... ara la no signatura d'un conveni ho està esgarriant tot. Un conveni, President, que va redactar el Departament d'Educació, motiu pel qual la situació és encara més surrealista.

Molt Honorable President, com a màxima autoritat del país, com a maresmenc i -seguríssim- com a persona sensibilitzada amb l'educació i l'escola pública, li prego que intercedeixi per desbloquejar la signatura d'aquest conveni per part del Departament d'Educació. Volem recuperar l'entesa, caminar plegats i allunyar sospites. Volem creure que, realment, les administracions públiques no entenen ni de colors polítics ni de tempos preelectorals quan es tracta de millorar la qualitat de vida de les persones. Faci-ho per nosaltres, President, faci-ho per l'escola pública i per la consecució d'un somni. Només falta una signatura. Faci-ho possible.

Rafa Navarro

Alcalde de Premià de Mar

Carta oberta al president de la Generalitat

Carta oberta al president de la Generalitat

Fitxer: CartaobertaPresidentGeneralitat_AlcaldePremiadeMar_signat.pdf

Format: Acrobat-PDF
Pàgines: 2
Mida: 366.67 kB