Escut de Premià de Mar
Notes de Premsa
03 AGOST 2022

Aquesta setmana s'ha signat l'esperat conveni amb la Generalitat de Catalunya que permetrà iniciar les obres de construcció de la nova escola Mar Nova. El conveni concreta que les obres tindran un cost de 3.000.000 € que es finançaran a parts iguals entre la Generalitat i l'Ajuntament, tot i que aquest últim n'avançarà el 100%. En aquest sentit, cal destacar que la competència en matèria de construcció dels edificis escolars és del departament d'Ensenyament de la Generalitat, però amb la voluntat de no endarrerir més la construcció de la Mar Nova, l'Ajuntament ha optat per avançar el 100% del finançament. La Generalitat, per la seva part, retornarà a l'Ajuntament el 50% d'aquesta inversió un cop finalitzada l'obra.  

Conveni amb la Generalitat paralitzat un any i mig

L'Ajuntament fa temps que disposa de l'avantprojecte del futur edifici de l'escola Mar Nova, que s'ha fet seguint tant als criteris tècnics marcats per la Generalitat com les propostes del procés participatiu dut a terme amb la comunitat educativa de l'escola.

L'avantprojecte permetrà tirar endavant els plecs de licitació del projecte definitiu i l'obra de la Mar Nova, però aquest pas depenia de la signatura del conveni, que es trobava paralitzada per la Generalitat des de feia prop d'un any i mig, 

Finalment, s'ha pogut signar el conveni que estableix les condicions de col·laboració entre ambdues administracions per a l'execució de les obres de construcció de l'escola Mar Nova.

Han signat el conveni el conseller d'Educació Josep Gonzàlez-Cambray i l'alcalde Rafa Navarro.