Escut de Premią de Mar
Notes de Premsa
30 SETEMBRE 2022

La comissió del Nomenclàtor, l'encarregada d'assignar denominacions als carrers, equipaments i espais públics de la vila, ja té aprovat definitivament el seu reglament de funcionament.

Segons el nou reglament, són objectius de la comissió de Nomenclàtor determinar el procediment de la denominació de nous vials, equipaments i espais públics; elaborar i mantenir actualitzada una proposta de noms oficial d'aquests, i proposar les seves denominacions.

La Comissió està presidida per l'alcalde i la componen una persona representant de cada grup municipal; un màxim de 6 persones a títol individual designades per la presidència en virtut dels seus coneixements sobre història o patrimoni cultural de la vila, entre altres; i un tècnic municipal en funcions de secretari.

Pel que fa als criteris de denominació, el reglament determina que es prioritzarà la toponímia tradicional dels elements que formin part de l'imaginari col·lectiu i de la memòria història de la vila, el reconeixement de les entitats i personatges locals més rellevants, la visualització de les dones, la relació amb els territoris de llengua i cultura catalanes, i la rellevància científica, social o històrica.