Escut de Premią de Mar
Notes de Premsa
31 MARē 2023

Avui divendres es posa en marxa a Premià de Mar un servei de cotxe compartit. El vehicle, que és elèctric, estarà a disposició tant de la ciutadania en general com dels serveis municipals.

El servei es durà a terme a partir d'un acord assolit amb la cooperativa Som Mobilitat mitjançant Premià Energia, en la línia d'altres experiències que ja funcionen a diverses poblacions de Catalunya. El vehicle està estacionat a l'aparcament municipal del carrer del Nord, 60, on existeix un punt de recàrrega per a vehicles elèctrics exclusiu per a aquest servei. Pròximament, a la plaça d'aparcament contigua, entrarà en funcionament un altre punt de recàrrega, aquest obert a la ciutadania.

Les persones usuàries del vehicle han de fer-se sòcies de Som Mobilitat a través del seu web i fer una aportació inicial única de 10 €. Les tarifes, que poden consultar-se al web de la cooperativa, són a partir de 5 €/hora o bé de 50 €/dia. El vehicle es pot llogar per un mínim d'1 hora.

Per registrar-se al servei cal ser major de 22 anys i, en cas de tenir-ne menys de 25, cal tenir un mínim de 2 anys d'antiguitat del carnet de conduir.

Aquest primer vehicle compartit és una prova pilot. Més endavant, no es descarta que se'n puguin afegir més.

Amb aquest nou servei, l'Ajuntament dona un nou pas en la seva aposta per la mobilitat sostenible, facilitant a la ciutadania un vehicle de zero emissions que pot ajudar a reduir el nombre de vehicles contaminants als carrers de la vila.

Han assistit a l'acte de presentació del nou vehicle l'alcalde Rafa Navarro, el primer tinent d'alcalde David Gutiérrez, el segon tinent d'alcalde i regidor de Mobilitat i Medi Ambient Antoni Subirà i representants de la cooperativa Som Mobilitat i de l'empresa pública municipal Primília Serveis.

Presentació del nou vehicle elèctric compartit