Escut de Premià de Mar
Notes de Premsa
26 SETEMBRE 2024

El ple municipal ordinari es va celebrar el dimecres 25 de setembre a la Biblioteca Municipal Martí Rosselló i Lloveras. La relació de punts que es van passar a aprovació i la seva corresponent votació van ser les següents:Lectura i aprovació de l'acta de la sessió anteriorAprovada amb els vots favorables de tots els grups municipals.

 
Aprovació Reglament intern sobre la utilització d'armes i eines d'ús policial pels membres del cos de policia Local de Premià de MarAprovació d'un nou reglament intern sobre la utilització d'armes i eines d’ús policial pels membres del cos de la Policia Local de Premia de Mar, on es va nomenar una Comissió d'Estudi, encarregada de redactar el text de l'avantprojecte de la norma i ser aprovat pel Ple.

Aprovada amb els vots favorables dels grups municipals d'EP-JUNTS, PSC-CP, ERC-AM, PECP, PP i C's i els contraris de CP. 

 Iniciació i aprovació del contracte del Servei d'Atenció Domiciliària SAD S'inicia i aprova l'expedient de contractació del Servei d'Atenció Domiciliària ( SAD) per un termini de 24 mesos, amb la possibilitat de 2 pròrrogues de 12 mesos cadascuna. El contracte actual finalitza el proper 9 de gener de 2025. 

Aprovat amb els vots favorables dels grups municipals d' EP-JUNTS, ERC-AMP i C's), els contraris de PSC-CP, CP i PECP i l'abstenció de C's.

 Aprovació Compte General 2023 Els comptes anuals comprenen el Balanç, el Compte de resultat econòmic-patrimonial, l'Estat de liquidació del pressupost i la Memòria. Aquests documents formen una unitat i han de ser redactats amb claredat i mostrar la imatge fidel del patrimoni, de la situació financera, del resultat econòmic-patrimonial i de l'execució del Pressupost de l'entitat, de conformitat amb la Pla de comptes.

Els comptes s'han de formar per la Intervenció un cop finalitzat l'exercici i estan integrats pel de la pròpia entitat, els seus organismes autònoms i les societat mercantils de capital íntegrament propietat de l'entitat local.

Un cop informada per la Comissió Especial de comptes han d'estar exposats al públic per un termini de 15 dies, els interessants podran presentar reclamacions, discrepàncies o observacions que seran examinades per la Comissió Especial de comptes realitzant les comprovacions necessàries. Durat aquest període en el Compte General de l'exercici 2023 no s'han presentat reclamacions.

S'ha de retre a la Sindicatura de comptes un cop aprovat. 

Aprovat amb els vots favorables dels grups municpals d'EP-JUNTS, PSC-CP, ERC-AM, CP, PP i C's i l'abstenció de PECP.  

Modificació de l'article 47 de les Bases d'Execució del Pressupost, modificació del pla estratègic de subvencions i modificació pressupostària núm. 24 de transferència de crèditEl motiu d'aquesta modificació és afegir a l'article 47 de les bases d'execució del pressupost vuit subvencions nominatives a les Associacions de Famílies d'Alumnes de les escoles de Premià de Mar i dotar-les de consignació mitjançant una modificació pressupostària de transferència de crèdit, amb la finalitat d'atorgar les corresponents subvencions mitjançant el procediment de concessió directa nominativa. 

Aprovada  amb els vots favorables de tots els grups municipals.

Aprovació reconeixement extrajudicial de crèdit número 1 de l'exercici 2024En virtut de les resolucions d'alcaldia de dates 14 d'agost, 2 de setembre, i 6 de setembre de 2024 on diu que es tramiti l'expedient de reconeixement extrajudicial de crèdit per tal d'aprovar el pagament de les factures de 2023 i fins febrer de 2024 corresponents al servei de vigilància de la salut, al servei de manteniment de càmeres de seguretat ciutadana del gener al maig de 2024 i al servei de manteniment d'edificis municipals del maig al juliol de 2024.

Aprovat amb els vots favorables de tots els grups municipals.

 Modificació pressupostària núm. 18 de suplement de crèdit finançat amb romanent de tresoreria per despeses generals Aquest expedient de modificació pressupostària de suplement de crèdit finançat amb romanent de tresoreria per despeses generals, es porta a aprovació per dotar de consignació pressupostària el cost necessari per abonar la diferència entre el preu de valoració elaborat pel Jurat d'Expropiació de Catalunya i el ja liquidat per part de l'Ajuntament corresponent al projecte d'expropiació de Can Sanpere. 

Aprovada amb els vots favorables de tots els grups municipals.

 Modificació pressupostària núm. 20 de baixa per anul·lació Aquest expedient de modificació pressupostària de baixa per anul·lació es porta a aprovació per eliminar el projecte inicial de l'obra per la construcció del nou edifici de l'escola Mar Nova, que ha estat inclòs en un nou projecte del pressupost 2024.

Aprovada amb els vots favorables de tots els grups municipals.

 Modificació pressupostària núm. 25 de transferència de crèditAquest expedient de modificació pressupostària de transferència de crèdit es porta a aprovació per dotar de consignació pressupostària el cost de l'energia elèctrica i gas dels equipaments municipals.

Aprovada amb els vots favorables de tots els grups municipals.

 Modificació pressupostària núm. 26 de crèdit extraordinari finançat amb romanent de tresoreria per despeses generals Aquest expedient de modificació pressupostària de crèdit extraordinari finançat amb romanent de tresoreria per despeses generals, es porta a aprovació per dotar de consignació pressupostària el cost necessari del servei d'autobusos de la línia C18 de Premià de Mar, i per fer front a la despesa en compliment de la sentència del Jutjat Contenciós Administratiu i els interessos corresponents a la revocació de les llicències d'obres i activitats de Can Sanpere. 

Aprovada amb els vots favorables de tots els grups municipals.

  Moció presentada pel grup municipal CP per al reforçament de la Festa Major d'Estiu de Premià de Mar  El grup municipal CP proposa al Ple municipal l'adopció dels següents acords:

1. “Organitzar entre l'Ajuntament i les entitats i persones individuals vinculades a la Festa Major, un debat obert a la població, de durada curta, i que es pugui realitzar com més aviat millor per tal d'abocar-hi les seves conclusions, en els preparatius de la festa major del 2025

2. Integrar en el debat participatiu la preservació dels orígens i el fil conductor de la Festa Major (organitzativament i escènicament), tenint en compte la necessitat de treballar constantment per eliminar qualsevol imatge o situació que pugui ser susceptible d'incentivar actituds xenòfobes, violentes i masclistes.

3. Integrar en el debat participatiu la quantitat, qualitat, durada i emplaçament dels actes necessaris de la Festa Major.

4. Integrar en el debat participatiu una recomanació preliminar de pressupost necessari que faci possible realitzar en quantitat, qualitat i durada els diferents actes de la festa major 2025 i que també permeti continuar implementant i augmentar mesures per garantir un espai festiu segur, lliure de discriminacions i agressions.

5. Integrar en el debat participatiu la preservació de la platja com a un dels escenaris més idonis dels actes nocturns de la festa, tot i tenir en compte el manteniment d'emplaçaments cèntrics actuals o recuperar-ne d'altres en barris del municipi.

6. Integrar en el debat participatiu una nova fórmula d'elecció de l'entitat premianenca de l'any, amb l'objectiu de poder consensuar un mecanisme d'elecció amb la participació més àmplia possible, fins i tot amb contribució de la ciutadania.” 

Aprovada amb els vots favorables de tots els grups municipals.

 Moció presentada pel grup municipal PSC-CP sobre la situació de les dones afganes El grup municipal PSC-CP proposa al Ple municipal l'adopció dels següents acords:

1. “Manifestem el nostre rebuig i condemnen la situació de les dones i les nenes a l'Afganistan i donem el nostre suport com a administració pública a totes les accions que tinguin per objectiu evitar que es vulnerin els seus drets fonamentals, inclòs el seu dret a decidir sobre la seva educació, ocupació, participació política, econòmica, social o cultural, així com el dret a viure lliures de violència masclista, erradicant el matrimoni
forçat i el matrimoni infantil.

2. Reclamem a la Comunitat Internacional, tant a les Nacions Unides com a la UE, perquè iniciïn totes les actuacions necessàries dirigides a preservar la vida de les dones i nenes afganes, de forma que tots els processos de diàleg i cooperació actual i futura incloguin la condicionalitat de la garantia dels drets de les dones i les nenes, així com el seu reconeixement com a ciutadanes de ple dret.

3. Exigim complir amb els compromisos adquirits dins els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS), on l'objectiu 5 entén la igualtat entre dones i homes com un dels fonaments per construir un món pacífic, pròsper i sostenible, i es compromet amb la ciutadania plena de les dones, pel qual és imprescindible l'eliminació de totes les formes de discriminació i la violència masclista, en qualsevol de les seves manifestacions.

4. Recolzem la labor duta a terme pel Govern d'Espanya en l'adopció de mesures de protecció a les dones que es trobin en situació de risc pel simple fet de ser dones, així com a aquelles altres que han lluitat i lluiten a favor dels drets de les dones i les nenes, a les defensores dels drets humans, i aquelles professionals que durant aquests anys han treballat per la construcció de la llibertat i la democràcia a l'Afganistan.

5. Manifestem el nostre compromís com a Ajuntament amb els valors democràtics de llibertat, igualtat i fraternitat.

6. Traslladar aquests acords al Govern d'Espanya, Congrés dels i les Diputades, al Senat, al Parlament de Catalunya, a les entitats municipalistes FMC i ACM, al Fons Català de Cooperació al Desenvolupament.” 

Aprovada amb els vots favorables de tots els grups municipals.

 Moció presentada pel grup municipal PSC-CP per a la creació del Consell Assessor dels Mitjans de Comunicació El grup municipal PSC-CP proposa al Ple municipal l'adopció dels següents acords:

1. “La creació tal com disposa el "Reglament de participació dels regidors/es i grups municipals en els mitjans de comunicació municipals de l'Ajuntament de Premià de Mar" del Consell Assessor dels Mitjans de Comunicació abans que finalitzi l'any. 

2. Donar compte al Consell de l'Audiovisual de Catalunya i a tots els consells i taules que hauran de designar un representant i a tothom que tal com disposa el reglament ha de formar part del consell.

Aprovada amb els vots favorables de tots els grups municipals.